Tornar

MAIG CERÀMIC 2021// L’Alcora convida a conéixer el seu patrimoni cultural i natural a través de rutes senyalitzades i interpretades

L’Ajuntament, amb la col·laboració del Centre Excursionista de l’Alcora, ha organitzat dues rutes senyalitzades i interpretades que giren al voltant del patrimoni cultural i natural de la localitat.

L’activitat, que se celebrarà els dies 16 i 23 de maig, s’emmarca dins de la programació del cicle ‘Maig Ceràmic 2021’, que va arrancar el passat 1 de maig amb la inauguració de la nau dels forns, el primer espai rehabilitat de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda.

Precisament, eixe serà el punt de partida de totes dues rutes: Camins de la Metal·lúrgia i Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Camins de la Metal·lúrgia, l’Alcora-Araia és una ruta de 16 km que ens acosta a les mines de plom, ferro i coure del terme municipal de Llucena, a través d’uns paisatges que fins ara no havien sigut interpretats. El recorregut transcorre per llocs de gran bellesa natural i riquesa patrimonial, al costat de jaciments arqueològics com el Tossal de les Foies, la Sellera i la Pedrera del Xufero. Una ascensió a aquests enclavaments permet gaudir d’unes vistes impressionants, des de la mar Mediterrània fins al Penyagolosa, sostre provincial.

Per altra banda, la Ruta Natural del Patrimoni Industrial és una ruta circular de 17 quilòmetres. Discorre en paral·lel al llit del riu i posa en valor el territori a través d’una sèrie de panells informatius que contextualitzen els elements naturals o antròpics relacionats amb la Reial Fàbrica i, en general, amb l’activitat ceràmica: mines, forns, molins hidràulics, patrimoni històric, fauna i flora, etc.

En compliment de la normativa en matèria de salut pública, els grups podran ser d’un màxim de 20 persones. Per això, s’han habilitat 2 grups de 20 persones cada diumenge per a cada ruta amb horaris d’eixida separats per 20 minuts. El primer torn eixirà a les 8 hores. Les persones interessades a participar han d’enviar un correu indicant el nom, data, ruta i grup triat a turisme@alcora.org o trucar al telèfon 964033099, de dilluns a divendres en horari de 9 a 15 hores.