Tornar

Més de 1.500 persones ja han gaudit de la ‘ruta del riu’ de l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha quantificat en més de 1.500 les persones que ja han gaudit de la ‘ruta del riu’ des del mes de novembre passat.

Va ser llavors quan, tal com ha recordat Samuel Falomir, es va dur a terme l’obertura dels senders fluvials del riu de Llucena al seu pas per la localitat de l’Alcora i el Barranc de la Solana en la Foia, actuacions amb les quals, com explica l’alcalde, s’han sumat nous atractius a la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.

Un projecte -destaca l’alcalde- impulsat per la regidoria de Naturalesa, amb Ricardo Porcar al capdavant, que s’emmarca dins de l’objectiu de “recuperar els espais naturals de la localitat per al poble”.

Els nous trams “permeten descobrir la bellesa d’antigues zones de bany i esplai que havien sigut ocultats per la vegetació invasora, principalment per la canya”.

Falomir ha explicat que, amb aquesta iniciativa, després de 30 anys, veïns i visitants ja poden tornar a gaudir d’aquests recorreguts i enclavaments entranyables i de gran atractiu paisatgístic com l’antiga baixada des de la Cubanita que transcorre al llarg d’un penya-segat, el Toll de l’Anoé, Les Platgetes, La Grangeta o l’ azut de la Solana, entre altres.

A més de completar la ruta circular que voreja el riu per les seues dues riberes, la recuperació d’aquestes sendes permet continuar la ruta linealment al llarg de tot el llit del riu de Llucena, l’enllaç es troba en el paratge de l’embassament de la Foia amb les rutes fluvials de l’aigua (Figueroles) i el camí natural dels molins hidràulics (Llucena).

Per a concloure, el primer edil ha animat a veïns i visitants a “continuar descobrint tots els atractius que ofereix la ruta”, subratllant que “molta gent que l’ha feta ha repetit l’experiència”.