Tornar

Promocionen els recursos naturals de l’Alcora en la Fira Internacional de Turisme de Madrid

L’Ajuntament ha volgut aprofitar l’aparador que brinda Fitur 2024 per a mostrar un vessant menys conegut de la localitat: la seua esplendor natural.

Com ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir, “conéixer l’Alcora a través de les seues rutes senyalitzades és tota una experiència per als sentits. Es poden trobar paisatges únics, vistes panoràmiques, elements històrics i etnològics interpretats, sons de la naturalesa… entorns quasi desconeguts per al visitant”.

La ruta de la ceràmica, la de les ermites, la ruta natural del patrimoni industrial i la de la metal·lúrgia “són alguns d’eixos itineraris plens d’encant”.

D’altra banda, Falomir ha explicat que “els intensos treballs de neteja que s’han dut a terme han permés descobrir la bellesa d’antigues zones de bany i esplai que havien sigut ocultades per la vegetació, creant unes atractives rutes circulars que voregen el riu per les seues dues riberes”.

L’Alcora compta, a més, amb un “privilegiat pulmó verd”, el paratge de Sant Vicent, amb berenadors, paellers, zona infantil… En els últims anys, l’Ajuntament ha dut a terme diferents accions per a potenciar-lo com recuperar la piscina, activar la zona d’acampada, renovar el parc infantil i instal·lar un parc de cal·listènia, entre altres.

Finalment, Falomir ha citat com un altre “destacat atractiu natural” el pantà situat a la pedania de la Foia, on es poden practicar esports d’aventura (caiac, barranquisme, escalada…) a través de Viunatura, empresa que “brinda un ampli catàleg d’experiències d’oci a l’aire lliure per a tota mena de públics amb les quals descobrir l’enorme diversitat natural, cultural i històrica del territori alcorí”.

El primer edil ha convidat al públic assistent a la presentació a visitar l’Alcora i gaudir en primera persona dels seus “encants naturals”.