Tornar

Maig Ceràmic 2023

A només 4 anys de la commemoració del 3r centenari de la Reial Fàbrica, us convidem a participar d’una programació diversa, amb importants novetats respecte a anys anteriors.
Puntualment us anirem detallant les característiques de les activitats programades, però ja us avancem que algunes tenen aforament limitat, i serà necessari inscriure’s prèviament per algun dels canals que hem posat a la vostra disposició (telèfon, 964362368 i 964033099, mail museu@alcora.org o en el formulari d’inscripció del següent enllaç: https://lalcora.es/maig-ceramic/.

No dubteu en consultar el programa complet i inscriure-vos en les activitats que siguen del vostre interès!!!

Podeu descarregar el programa en el següent enllaç:

Descarregar programa Maig Ceràmic 2023


De moment, us avancem els actes de la primera setmana.

1 de maig

Estrenarem el mes amb el DIA DE LA REIAL FÀBRICA. Com ja sabeu, l’1 de maig de 1727 és la data en què es va posar en funcionament aquesta manufactura, i nosaltres ho celebrarem amb una jornada de portes obertes en el Museu i la pròpia Real Fàbrica, i més activitat al Museu: a les 12.00 h presentarem la imatge del 42 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora CICA 2024. Un certamen que consolida el seu caràcter biennal i que tindrà la seua culminació amb l’exposició de les obres finalistes, a la primavera i estiu de 2024.

A continuació, també al Museu, gaudirem d’una visita comentada a l’exposició “Donació Julia Llopis: una lectura clàssica en clau ceràmica”, de la mà de *Maxim García *Conejos, llicenciat en Història de l’Art i autor de les fitxes catalogràfiques de l’exposició.

4 de maig

El dijous 4 de maig l’activitat es trasllada a la Reial Fàbrica, el millor escenari per a posar sobre la taula qüestions relatives a la nostra història i al nostre territori. Al matí, doble xerrada-col·loqui organitzada per l’IES Ximén d’Urrea que tindrà com a convidat al prestigiós historiador Vicent Baydal. Els temes de debat: “La llarga marxa dels valencians a travès de la història” i “La conquesta de València: quantes temporades en fem?”. Activitat oberta a tot el públic.

A la vesprada, a les 19.00 h, arribarà el moment per a la presentació de la publicació “Xodos, un poble de Penyagolosa. Dels orígens a la nova ruralitat”, excel·lent treball d’Artur Aparici i Joaquim Escrig, editat per la Universitat Jaume I, que ens presentaran els mateixos autors. Un complet estudi històric i sociològic sobre aquest municipi de l’Alcalatén, d’amena i profitosa lectura.

6 de maig

Tancarem la setmana el dissabte 6 de maig, a les 19.00 h, en la cerveseria Rock & Beer amb un format nou i divertit: “Serà precís? Una visió diferent de la història de l’Alcora a través del folklore i la ciència”. Sí, unim en un mateix acte la història, la ciència, el folklore… i tot en un ambient distés, de «tardeig». Serà precís? Aquesta expressió tan nostra que utilitzem per a mostrar incredulitat o desaprovació ve a tomb per a aquest acte. La història no sols és producte de grans esdeveniments, sinó també de fets discrets i d’objectes quotidians que ens poden sorprendre. La intenció d’aquesta “bar-ferencia”, ideada i conduïda per l’arqueòleg Pablo Medina, és recórrer la història de l’Alcora des de la vessant irònica i divertida. No tot és com ens ho havien contat!