Vell poeta de la Comèdia de l’Art

Autor: Reial Fàbrica del Comte d’Aranda (l’Alcora)

Objecte:

Descripció: vell poeta | Pisa | 1750-1770 | Figures de la Comèdia de l’Art | Alt. 20,5 cm | Col·lecció Torrecid S.A. (l’Alcora)

Pertany a un conjunt de tres cortesanes i un poeta vell, representacions de personatges de la Comèdia de l’Art. Apareixen en actitud festiva, ballant i subjectant fruites i castanyoles a les mans.
Durant els segles XVII i XVIII, els decorats del teatre i el vestuari dels personatges de la comèdia van ser dissenyats per artistes de la talla de Jean Berain, Henry Gissey o Jacques Callot.
Els vestits estaven elaborats amb teles de vellut, or i seda, amb complements com brodats, plomes, pedres, perles, etc. Cada personatge era identificat amb un vestuari determinat, que alhora definia la seva psicologia.
La fàbrica de Meissen, de la mà de Johann Joaquim Kändler, incorporarà aviat al seu catàleg representacions d’aquests personatges, en forma de petites figures molt del gust de la noblesa i les classes acomodades. D’allí, passaran a altres centres, entre ells l’Alcora, on apareixen citades en la documentació de l’època com a ballarins o balladores estil alemany, en clara referència a l’origen d’aquesta influència.
També entre els documents originals de la Real Fàbrica, hem pogut identificar un dibuix amb 4 personatges de la Commedia dell’Art basats en gravats de Jacques Callot: Capitano Bavejo, Cucuba, Guarsetto i Mestolino.

Dimensions: Alt. 20,5 cm

Cronologia: s.XVIII

Inventari: dipòsit