volver

El Consell Valencià de Cultura visita l’Alcora i dona suport al projecte de la Reial Fàbrica

No és la primera volta que el CVC vista l’Alcora, ho havia fet en el 2008. Però la tornada era quasi
obligatòria a causa del creixement del poble i d’uns ambiciosos plans culturals, per als quals han sigut fites la declaració de BIC per a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda i els successius plans de rehabilitació d’este importantíssim espai patrimonial de clara vocació cultural.

Acabat el Ple ordinari de la institució celebrat al consistori alcorí, i després dels discursos de l’alcalde, SamuelFalomir, i de Santiago Grisolía, el president ha firmat en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament. Tot seguit, els responsables de les comissions informatives en què s’estructura la institució han explicat els treballs que duen a terme.

Al final, els membres del CVC han fet una visita a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, del segle XVIII, que el poble va recuperant a poc a poc gràcies, entre altres, a l’aprovació del BIC de 2018, per al qual el Consell Valencià de Cultura va emetre l’informe preceptiu.

En la visita, els membres, acompanyats per l’alcalde, la regidora de Cultura i el director de l’espai de la Reial Fàbrica, han admirat la nau dels Forns, recuperada l’estiu passat.