volver

El Museo de Cerámica de l'Alcora acogerá el exposicició 'Avatares Cerámicos' durante las Fiestas del Cristo

El Museu de Ceràmica de l’Alcora presenta la col·lecció de retrats de la fotògrafa Marta Mor, titulada Avatars Ceràmics. Una mostra en la qual s’exposen una sèrie d’obres creades a partir de la unió de la ceràmica, les persones i la fotografia.

La fotògrafa va proposar als artistes que foren ells mateixos els que decidiren com volien caracteritzar-se, sent ella la que, posteriorment interpretava l’escena sota el seu punt de vista, jugant amb la llum i l’edició. D’aquesta forma, va crear retrats que capten la bellesa de la ceràmica, matèries primeres…que units a la pell i els trets dels personatges, aconsegueixen formar un retrat eclèctic i impactant.

En aquests retrats preval la vitalitat col·lectiva del seu conjunt per damunt dels assoliments individuals, se cerca una visió que done a conèixer i ajude a comprendre la bellesa de la ceràmica i la singularitat del mitjà fotogràfic, convertint als ceramistas en les pròpies icones, d’ací la paraula que ho titula ‘avatars’.

Es pretén que cada visitant interprete les obres de manera lliure, tenint en ment la idea de la imatge per si mateixa, i que es creu un pont a nivell conceptual entre l’artista i l’espectador.
L’exposició s’inaugurarà el dissabte 18 d’agost, i podrà visitar-se fins al diumenge 2 de setembre, en paral·lel als últims dies de l’exhibició de les obres finalistes del 38 Concurs Internacional de Ceràmica – CICA 2018. Doble motiu per visitar l’Alcora en aquests dies en què la capital de l’Alcalatén celebra les Festes del Crist.