volver

Los tres grupos políticos del Ayuntamiento firman un pacto para reactivar e impulsar el crecimiento de Alcora

Samuel Falomir, Vicente Mateo i Agustín Chiva, en representació dels tres grups municipals de l’Ajuntament, PSOE, PP i Més l’Alcora, van rubricar ahir el pacte ‘Units per l’Alcora’, un acord que persegueix la reactivació i l’impuls econòmic de la localitat.

Es fonamenta en la posada en marxa de dos importants iniciatives: una nova línia d’ajudes, dotada amb 300.000 euros, destinada a autònoms de la localitat, i el desbloqueig del PAI industrial Santa. “Considerem que són accions prioritàries i que requereixen del consens i el suport unànime dels tres grups”.

Així, han acordat que totes dues accions s’incloguen en els pressupostos municipals de 2021 -que se sotmetran a votació dijous en ple extraordinari- perquè puguen materialitzar-se com més prompte millor.

Amb la primera iniciativa “volem contribuir des de l’Ajuntament a reactivar l’economia local i donar suport de manera decidida a un dels col·lectius que més està patint les conseqüències de la pandèmia”. I és que -tal com apunten- “són molts els autònoms que estan veient perjudicada notablement la seua activitat, ja siga de manera parcial o total”.

L’objectiu és “atendre totes les sol·licituds d’ajudes que complisquen amb els requisits, per la qual cosa, en cas de ser necessari, se suplementarà la quantia pressupostada inicialment de 300.000 euros”.

Pel que respecta al PAI Santa, la finalitat és “desbloquejar un projecte molt important per al desenvolupament industrial de l’Alcora i, per tant, per al creixement econòmic i la creació de llocs de treball a la nostra localitat”. D’aquesta manera, “avançarem cap al model industrial que la nostra localitat necessita”, expliquen en el document.

El PAI industrial Santa compta amb una superfície de 107.848,56 m² i porta més de 10 anys paralitzat. La previsió és que s’execute entre 2021 i 2022 amb un pressupost total aproximat de 2,9 milions d’euros, una part important del mateix l’assumirà l’Ajuntament i una altra part els propietaris.

Els tres grups destaquen que “els ciutadans estan assumint grans sacrificis socials i econòmics derivats de la pandèmia i els polítics hem d’estar a l’altura, sumant esforços per l’interés general i deixant a un costat les nostres diferències”.

Especialment en aquests moments, “els partits de l’Alcora volem ser exemple de responsabilitat, diàleg i consens. Aquesta és, sens dubte, la millor resposta que podem oferir als nostres veïns”.

Així, “estem d’acord que, per damunt de sigles, els alcorins i alcorines ens necessiten units, per la qual cosa estem determinats a treballar de manera conjunta i a arribar a enteses amb l’objectiu de posar en marxa mesures dirigides a pal·liar els efectes del covid-19 i impulsar projectes perquè el nostre poble puga prosperar”.