volver

En marxa el projecte de remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona

Ja han començat les obres de remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona, des del col·legi Comte d’Aranda fins al carrer Tauleller. Un projecte que ascendeix a 800.000 euros i té un termini d’execució previst de 6 mesos.

L’actuació servirà per a millorar l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles.

Com explica l’alcalde, Samuel Falomir, es tracta d’un dels “grans reptes urbanístics” de la capital de l’Alcalatén i s’emmarca dins de ‘l’Alcora 2021-2030’, el pla de transformació de la localitat durant els pròxims 10 anys. “És, a més, un dels compromisos inclosos en el nostre programa electoral”, ha destacat el primer edil.

Unes setmanes abans del començament de les obres, Falomir va enviar una carta als veïns per a demanar-los paciència i disculpes per les molèsties que puguen causar els treballs. “Es tracta d’un projecte de gran envergadura, per la qual cosa, inevitablement, implicarà unes certes molèsties, no obstant això, cal tindre en compte que és una actuació necessària que millorarà notablement el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes, per la qual cosa era necessari afrontar-la, no podia demorar-se més”.

Així mateix, el consistori ha facilitat un correu electrònic a la ciutadania, alcora@alcora.org, perquè puguen traslladar de manera directa i amb immediatesa totes aquelles qüestions, dubtes, queixes, suggeriments, etc. que puguen sorgir amb motiu de les obres.

el proyecto

El carrer Enrique Grangel Girona, una de les principals artèries de la localitat -situada en la part nord-est del nucli urbà- té una estructura antiga, amb voreres molt estretes que impedeixen o dificulten la circulació de les persones, obligant al fet que hagen de fer-ho per la calçada. A més, presenta diversos estrenyiments i és de doble sentit.

Debido a estos motivos, el Ayuntamiento ha decidido llevar a cabo la renovación de la calle, optando por redistribuir los espacios ocupados por peatones y vehículos de forma que se mejore la accesibilidad, la seguridad y las condiciones de circulación tanto peatonal como para los vehículos. Para ello, se ampliarán las aceras y la calzada será de dirección única para el tráfico.

Con el fin de reducir la velocidad de los vehículos, está prevista la ubicación de varios pasos elevados peatonales que obligarán a mantener una marcha de circulación tranquila que aporte seguridad al peatón y comodidad, porque podrá cruzar la calzada sin variaciones horizontales, rampas , bordillos, etc. que obligan a subir y bajar.

Para la renovación del pavimento se ha previsto un cajeo general de la calle, calzadas existentes de aglomerado asfáltico y hormigón, aceras con base de hormigón y baldosas, hasta alcanzar la base granular del firme actual.

Asimismo, el proyecto contempla la sustitución de las infraestructuras que han quedado obsoletas o prestan servicios deficientes (red de saneamiento, red para aguas pluviales, colocación de canalizaciones en previsión de futuras necesidades, etc.).