volver

Èxit del I Congrés Internacional de Música, Arts i Salut de l’Alcora

L’Alcora ha celebrat amb èxit el I CIMAS (Congrés Internacional de Música, Arts i Salut). S’ha desenvolupat a l’Escola Superior de Ceràmica durant els dies 8, 9 i 10 de juliol i ha aconseguit reunir investigadors i professionals de primera línia, nacionals i internacionals, experts en música i salut.

La iniciativa, organitzada per la Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol (SEM-EE) i l’Ajuntament de l’Alcora, a través de la regidoria de Polítiques Inclusives encapçalada per Tica Pons, s’emmarca dins de les accions de les Ciutats d’Aprenentatge de la UNESCO i les activitats de la recent Càtedra entre l’Ajuntament de l’Alcora i la Universitat Jaume I en música i qualitat de vida, que té el suport de Torrecid, Emigrés i la Caixa Rural de l’Alcora.

El I CIMAS ha comptat amb la participació de ponents de rellevància internacional com Alexandra Coulter (Director Arts & Health South West), Julia Puebla Fortier (London School of Hygiene and Tropical Medicine) o Victoria Tischler (University of Exeter Medical School, UK), Xile, Mèxic o els EUA, a més de les comunicacions nacionals des de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Madrid, País Basc, Galícia, Catalunya, etc.

A més, ha comptat amb la participació del cor del projecte “Músiques per a la vida” i del tenor Pascual Gassó, acompanyat pel pianista Pedro Miguel Garrido.

La conferència inaugural va ser dictada per part de la UNESCO.

Aquest Congrés ha representat una gran oportunitat per a l’intercanvi d’investigacions i possibles noves línies de col·laboració i cooperació internacional, obrint noves possibilitats perquè l’Alcora siga referent en la investigació musical i la qualitat de vida.

Simposis, comunicacions, ponències i conferències, així com taules d’experts/es, s’han donat cita a la capital de l’Alcalatén per posar en valor les arts en general i la música especialment, no sols per a la qualitat de vida, sinó també per a l’ocupabilitat, l’emprenedoria, alineant-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Els treballs seran publicats en una editorial d’impacte.