volver

El Ayuntamiento activará una campaña contra las agresiones sexistas en las Fiestas del Cristo

“No és no. Per unes Festes del Crist sense agressions sexistes”. Aquest és el lema triat per l’Ajuntament de l’Alcora com a missatge central de la campanya ‘Punt Violeta’ que es posarà en marxa durant les festes majors de la localitat.

La seua finalitat és oferir informació per tal de prevenir i conscienciar en contra d’accions sexistes i atendre a víctimes d’agressions, humiliacions i vexacions sexistes, segons ha informat el regidor de Benestar Social, Agustín Chiva.

Es tracta d’una iniciativa coordinada des del Consistori amb la Policia Local, la Guàrdia Civil, la Comissió de Festes i el personal que s’ha presentat com a voluntari, al qual se li donarà formació.

En dos dels actes festius de major afluència de gent, el concurs de paelles i el de disfresses, s’instal·larà un ‘Punt Violeta’, des del qual s’informarà i repartirà el material preparat per a la campanya (tríptics, polseres…).

El dia del concurs de paelles, que se celebrarà el 19 d’agost, se situarà a l’entrada de la Pista Jardí, en horari d’11 a 14 hores, i el 27 d’agost, en el qual es durà a terme el concurs de disfresses, se situarà a l’avinguda Tinent General Federico Michavila (Les Eres), de 19 a 20 hores.

A més, durant totes les festes, l’equip de voluntaris i voluntàries repartirà informació en diferents actes.

Chiva ha destacat la importància de sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania en contra de les accions sexistes “per unes festes respectuoses, igualitàries i lliures de masclisme”