volver

El Ayuntamiento de l'Alcora adquiere la Muy Noble para albergar la Casa de la Cultura

L’edifici que va albergar una de les fàbriques artesanals de ceràmica més emblemàtiques de la província, la Muy Noble y Artística Cerámica de l’Alcora, es convertirà en la nova Casa de la Cultura de la localitat.

Per a això, l’Ajuntament ha adquirit l’immoble, que compta amb aproximadament 1.200 m², per una quantitat de 300.000 €, el pagament del qual es farà efectiu en quatre anys -120.000 euros el primer i 60.000 els tres restants-. L’alcalde, Samuel Falomir, ha acudit aquest matí a la notaria per tal de formalitzar la compra.

Després de la signatura, representants del Govern municipal i de l’Agrupació Musical l’Alcalatén han visitat l’edifici.

Aquest projecte, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Ana Huguet, servirà per donar resposta a diferents necessitats actuals de la població, tant culturals com formatives i d’una altra índole.

D’una banda, ha destacat que se solucionarà el problema d’espai que té ara l’Escola de Música, ja que passarà a situar-se a la Casa de la Cultura, que a més comptarà amb un local d’assaig i de concerts per a la Banda de Música.

A més, tal com explica l’alcalde, l’edifici permetrà fer una reorganització dels espais municipals, “el que es pretén és poder ampliar la biblioteca, l’Escola d’Adults i el Casal Jove i fer un centre de formació i un alberg juvenil”. Així, “en traslladar-se alguns d’aquests serveis a la Casa de la Cultura, les actuals instal·lacions podran destinar-se a altres usos”. Per exemple, “a l’actual biblioteca podrà traslladar-se el Casal Jove, al Casal Jove podrà crear-se un centre de formació i a l’Escola d’Adults habilitar-se un alberg juvenil”, ha indicat.

Falomir ha subratllat que “és un projecte a llarg termini, però la seua materialització ens permetrà tindre més i millors serveis”.