volver

L’Ajuntament de l’Alcora amortitza tot el deute i abaixa l’IBI

L’Ajuntament de l’Alcora va aprovar ahir en ple la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) que suposarà una rebaixa en el tipus de gravamen aplicable als Béns immobles Urbans, que passarà del 0,672% actual a un 0,611%. La mesura es farà efectiva en 2024 i suposarà una disminució d’aproximadament un 10% en l’import total del rebut d’aquest impost, tal com ha informat el regidor d’Hisenda, Robert Tena.

Ens vam comprometre a reduir la pressió fiscal sobre la ciutadania si la situació econòmica del consistori ho permetia i així ha sigut”, ha destacat l’alcalde. En paraules de Falomir: “Gràcies a una gestió econòmica responsable i eficient, enguany amortitzarem la totalitat de li deute de l’Ajuntament, la qual cosa ha possibilitat la rebaixa de l’IBI”.

Falomir ha recordat que “quan vam entrar a governar l’any 2015, amb Robert Tena com a regidor d’Hisenda, el deute era de 6,9 milions d’euros. En l’actualitat és de 1,7 milions d’euros i la legislatura acabarà amb deute zero”. En el ple d’ahir es va aprovar una modificació de crèdit que inclou l’amortització total del deute.