volver

El Ayuntamiento de l'Alcora apuesta por la modernización tecnológica de los centros educativos

El Ayuntamiento de l'Alcora ha realizado una instalación • instalación de cableado informático para dotar a los dos col • legis públicos, Conde ...

L’objectiu d’este projecte, per al que s’ha realitzat una inversió aproximada de 15.000 euros, és augmentar la velocitat, millorar la connexió, i d’esta manera, facilitar la innovació educativa a les aules.

Així, l’actuació s’emmarca dins de l’aposta del govern de l’Alcora per la modernització tecnològica dels centres educatius i el seu compromís per la qualitat de l’educació i els reptes que l’ensenyança planteja.

“Hui en dia no es concep l’ensenyança sense tecnologia”, destaca l’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, “per tant, és fonamental dotar als centres de les infraestructures apropiades, amb velocitat suficient, per permetre l’accés i la utilització de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) , aprofitant tot el seu potencial educatiu”.

Per a Garcia “cal fer, per part de les Administracions Públiques, una aposta decidida per les aules digitals i connectades a internet, aules que permeten a professors i alumnes utilitzar les tecnologies i els continguts digitals com a ferramenta educativa”.

Per altra banda, destacar també que la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, ha renovat els ordinadors d’ambdós col•legis, Comte d’Aranda i Grangel Mascarós. Als nous ordinadors, que compten amb l’última versió de la distribució de “software” lliure valenciana de la Generalitat, LliureX 15.05, es suma també la dotació de nous servidors.

La Generalitat ha distribuït un total de 13.510 nous ordenanores als centres educatius de la Comunitat Valenciana a fi de renovar l’equipament informàtic i cobrir les necessitats formatives de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, fent front als nous requeriments tècnics que l’educació necessita en l’actualitat.