volver

El Ayuntamiento de l'Alcora contrata a cinco jóvenes parados

Aquest matí s’han incorporat als seus llocs de treball els cinc joves contractats per l’Ajuntament de l’Alcora a través dels programes EMCUJU i EMPUJU.

Dos programes d’ajudes a la contractació finançats pel Fons Social Europeu, amb la col·laboració del Consistori, i gestionats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Tenir menys de 30 anys i estar inscrits en el Programa de Garantia Juvenil són dos dels requisits que havien de complir els candidats per poder optar a aquests contractes.
D’una banda, a través de l’EMCUJU, l’Ajuntament ha aconseguit ajudes per contractar a dos administratius, que estaran als departaments d’Intervenció, Recursos Humans i Desenvolupament Local. Aquest programa està destinat a la contractació de persones joves qualificades.

I amb la subvenció del programa EMPUJU, s’ha contractat a tres joves per a exercir les funcions de cap d’obres de les brigades d’ocupació, conserge de l’Ajuntament i conserge de la biblioteca. Per a aquest programa no és requisit necessari la qualificació.

Els contractes es duran a terme durant 2017 i 2018 i la durada dels mateixos oscil·la entre 7 i 12 mesos.

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, el primer tinent d’alcalde, Víctor Garcia, la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, coordinador dels programes, han donat la benvinguda al joves al despatx d’alcaldia.

La responsable d’Ocupació destaca que el foment de l’ocupació segueix sent una de les prioritats de l’equip de govern local, per açò “estem sol·licitant tots aquells programes que puguen beneficiar a les persones aturades, tant per a joves, com per a majors, aturats de llarga durada, etc.”.

En aquest sentit, Sánchez manifesta que “és fonamental sumar recursos i treballar de forma coordinada amb altres administracions”.