volver

El Ayuntamiento de l'Alcora impulsa la remodelación y mejora de la biblioteca municipal

L’Ajuntament de l’Alcora va a dur a terme un important projecte de millora a la biblioteca municipal, que permetrà incrementar i millorar les activitats que es realitzen en aquest espai.

Està previst que les obres es duguen a terme durant el pròxim mes de novembre, tal com han avançat l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, en la visita que han realitzat aquest matí a la biblioteca, on s’han reunit amb la persona encarregada del servei per tal d’ultimar els detalls.

El projecte, que ascendeix a 25.000 €, consisteix, principalment, en la reforma de la sala situada a la planta baixa de la biblioteca. Cal recordar que en aquesta sala estava situada la Unitat de Respir de l’Alcora. El seu trasllat, fa ara quasi un any, al local del Centre de Dia, “a més de millorar el servei prestat als usuaris de la Unitat, ha possibilitat que l’espai puga dedicar-se íntegrament a biblioteca”.

Aquesta sala és un espai diàfan que ocupa quasi la totalitat de la planta baixa de l’edifici i disposa d’una superfície útil de 87,49 m².

Falomir i Muñoz destaquen que, a més d’utilitzar-se com a sala polivalent (per a conferències, contacontes i altres activitats) l’espai es dedicarà a sala de lectura i biblioteca infantil, ja que “l’actual sala infantil s’ha quedat menuda per l’augment d’usuaris i la falta d’espai per a l’emmagatzematge de llibres infantils”.

Entre altres actuacions, el projecte contempla la millora de les instal·lacions elèctriques, la demolició de la barra d’obra situada en l’actualitat a la sala, l’execució

d’una rampa d’accés a la sala des de l’exterior, la pintura de les parets i substitució del paper pintat del revestiment de la sala, donat l’important estat de deterioració que presenta.

En matèria d’il·luminació, es preveu la substitució de les lluminàries existents, a més, s’instal·laran dues càmeres tubulars 4 en 1, un projector i una pantalla elèctrica.

El nou mobiliari per als usuaris constarà de 28 cadires escolars infantils, 8 taules (4 taules infantils trapezoïdals i 4 taules escolars infantils quadrades), prestatgeries, mobles Buc i expositors per a col·locar, emmagatzemar i exposar llibres infantils.

D’altra banda, amb la finalitat d’informar als usuaris de la biblioteca, també es preveu la col·locació de dos cartells indicadors en l’accés de l’edifici, un es col·locarà sobre la porta d’accés a la nova sala de lectura i biblioteca infantil i l’altre es col·locarà sobre la porta d’accés general a l’edifici.