volver

L’Alcora afronta un mes d’octubre replet de cultura

El mes d’octubre arribarà a l’Alcora carregat d’actes culturals y d’oci gràcies al treball de l’Ajuntament i les associacions locals. La regidora de l’àrea, Ana Huguet, ha anunciat que la completa agenda es posarà en marxa aquest dissabte, dia 1 d’octubre, amb dues propostes que enalteixen la cultura valenciana i les tradicions populars: la IX Trobada de Gegants i Cabuts i la celebració dels 90 anys de les Normes de Castelló.

Aquest acte commemoratiu, impulsat per la plataforma Castelló per la Llengua amb la col·laboració del consistori alcorí, es desenvoluparà a la Pista Jardí. Començarà a les 17.00 hores amb la fira d’entitats i prosseguirà amb tallers infantils, activitats familiars i un sopar de pa i porta fins a arribar a les 21.00 hores, moment en què s’iniciaran els concerts de la mà dels grups Citra, Tito Pontet i Ebri Knight.

Pel que fa a IX Trobada de Gegants i Cabuts, organitzada per la Colla Gegantera de l’Alcora, la jornada començarà a les 11.00 hores amb un taller infantil de cabuts a la plaça de l’Ajuntament que culminarà amb una cercavila infantil a les 13.00 hores. A la vesprada, a les 17.30 hores, tots els participants en la trobada seran rebuts a l’Ajuntament. A continuació, a les 18.00 hores, començarà la cercavila i a les 20.00 hores tindrà lloc la presentació i el ball de colles, que posarà el colofó final a l’esdeveniment.

La ceràmica serà protagonista en la següent cita cultural d’octubre. El dia 7, a les 19.00 hores, s’inaugurarà l’exposició del 41 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora – CICA 2022. La mostra reunirà les obres finalistes del prestigiós certamen alcorí i podrà visitar-se fins al 30 de desembre al Museu de Ceràmica. També la música regnarà en la jornada amb el concert que l’Agrupació Musical l’Alcalatén oferirà a les 22.00 hores al saló d’actes del consistori.

I com és habitual, el mes d’octubre a l’Alcora estarà marcat per la celebració de tres fires en un cap de setmana: la del comerç, la d’antiguitats i la del Mussol.

Així, la XVIII Fira del Comerç, organitzada per l’Associació del Comerç i Serveis de l’Alcora (Acosal), es portarà a terme el dissabte 8 i el diumenge 9 d’octubre al carrer Músic Pere Moliner.

Per un altre costat, la IV Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, impulsada per l’associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme de l’Alcora, es desenvoluparà el dissabte 8 d’octubre al Camí Nord.

I el diumenge 9 d’octubre, coincidint enguany amb el Dia de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament celebrarà l’ancestral Fira del Mussol, una fira que data de l’any 1843 i que podrà visitar-se a l’avinguda Corts Valencianes.

Huguet ha destacat que les tres fires se celebren en la mateixa zona de la localitat per a potenciar-se entre elles i atraure visitants, oferint un programa molt complet d’activitats i exhibint una gran varietat de productes i servicis durant tot el cap de setmana.

Un cap de setmana en el que enguany la dansa farà també la seua aparició estel·lar amb la celebració del I l’Alcora Folk, un festival impulsat pel Grup de Danses La Font d’Aixart que tindrà lloc el 8 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament.

El fermall d’or a aquests tres intensos dies ho posarà el diumenge 9 l’homenatge a Pasqualet, de la mà de Xarxa Teatre, amb el qual l’Ajuntament vol recordar a un dels màxims exponents de la dolçaina, Pascual Juan Rochera, mort en 2020.

Un altre dels plats forts d’octubre i un dels referents culturals de l’Alcora i la província és el festival “ULTRASONS. Músiques en vibració”, que es desenvoluparà del 14 al 29 d’octubre. La 13a edició del cicle ens permetrà gaudir de dos caps de setmana amb una completa programació musical, intervencions artístiques, i també amb actes de dinamització cultural.

El concert del grup Concuerda, el dia 12, i la Trobada de Rondalles amb el tradicional bureo -impulsada per la Rondalla l’Alcalatén- el dia 15, completaran l’agenda.

La responsable municipal de cultura ha destacat el “gran treball” realitzat per associacions i col·lectius per tal de dinamitzar la vida cultural de l’Alcora. “Totes les activitats del mes d’octubre són un clar exemple de col·laboració entre l’Ajuntament i les associacions per a poder oferir una completa i variada oferta d’activitats a la ciutadania i fer que l’Alcora estiga cada dia més viva”.