volver

L’Alcora convida a conéixer el seu ric patrimoni cultural a través de visites guiades

La regidora de Cultura i Patrimoni, Ana Huguet, ha presentat una nova activitat per a donar a conéixer i acostar el ric patrimoni cultural de l’Alcora a veïns i visitants. Es tracta de ‘Patrimoni obert. Patrimoni descobert’, una iniciativa que es posarà en marxa el pròxim 12 de març i que s’ha estructurat en 3 propostes.

Una de les activitats, que es durà a terme els dies 12 i 13 de març, se centrarà en el paper dels carrers del barri antic com a escenari d’esdeveniments relacionats amb el folklore i tradicions com el Rotllo, l’Albà, la Rompida… i els edificis que es relacionen amb aquestes tradicions o per on transcorren: els portals, l’església, la capella de Marco… També els monuments situats per eixa zona i que exerceixen de recordatori d’aquestes tradicions com són el monument al tambor i el bombo i el mural del Rotllo, entre altres. Eixirà de la plaça de l’Ajuntament i estarà a càrrec d’Inés Peris, responsable de la Tourist Info de l’Alcora.

La segona proposta, que es desenvoluparà els dies 26 i 27 de març, és una mirada en clau arqueològica al barri antic de l’Alcora, on s’han realitzat diverses actuacions arqueològiques que han permés conéixer millor aquesta etapa del passat de la localitat (fonamentalment l’Edat Mitjana). La ruta es complementa amb la visita a l’exposició de materials arqueològics del Museu de Ceràmica de l’Alcora. Partirà del Museu i estarà a càrrec d’Ana Oller, arqueòloga responsable de les excavacions del barri antic de l’Alcora.

La tercera activitat, que tindrà lloc els dies 9 i 10 d’abril, és una ruta que recorrerà diversos elements del patrimoni arqueològic i industrial de l’Alcora com les termes romanes de Santa, Camí dels Bandejats i el Molí de Rames, entre altres. El punt de partida serà la plaça del Convent i estarà a càrrec de Pablo Medina, arqueòleg.

Huguet ha animat a la participació en la iniciativa i ha recordat que les places són limitades, per la qual cosa és necessari inscriure’s prèviament a través del correu turisme@alcora.org o per telèfon 964362368/964033099.