volver

Alcora creará la Mesa de Seguridad Covidien-19 para preparar las Fiestas del Cristo

L’Ajuntament de l’Alcora constituirà, en breu, la Taula de Seguretat COVID-19 per a preparar les Festes del Crist. L’objectiu: elaborar un rigorós protocol d’actuació perquè els esdeveniments es desenvolupen amb totes les garanties.

Estarà composta per membres de l’organització dels festejos i personal tècnic format en seguretat, prevenció i totes aquelles matèries que es consideren oportunes per a dur a terme aquesta iniciativa “de la manera més efectiva possible”.

Com ha avançat l’alcalde, Samuel Falomir, la Taula es reunirà de manera periòdica per tal d’analitzar “de manera detallada” cadascun dels actes que s’incloguen en la programació.

Es valoraran els emplaçaments més segurs, els protocols de protecció i higiene, les normes d’accés als espais, l’aforament, els plans de muntatge i desmuntatge, etc.

“Està clar que no seran unes festes a l’ús, perquè estaran adaptades a la pandèmia”, així, “molts dels actes consolidats dins del programa enguany no podran dur-se a terme, o almenys, no de la mateixa manera, ja que només se celebraran aquells esdeveniments en els quals es puguen garantir les exigències i directrius que marquen les autoritats sanitàries”.

Conscients de les limitacions, “estem ja treballant per a poder oferir als veïns i veïnes un programa el més variat possible perquè puguen gaudir, en la mesura que siga possible, després d’un any tan dur per a tots i totes”, ha destacat la regidora de Festes, Vanessa Periz.

“Unes festes s’han de preparar amb molt de temps d’antelació, i més en les circumstàncies actuals, per això ja hem iniciat els preparatius, però el primer pas, abans de determinar els actes concrets que es duran a terme, serà crear la Taula de Seguretat”, ha indicat Periz.

Les Festes del Crist 2021 es duran a terme del 21 al 29 d’agost.