volver

Alcora garantiza el servicio de comedor a menores en riesgo de exclusión social en Navidad

Els menors de famílies sense recursos de l’Alcora podran beneficiar-se, un any més, del servei de menjador social escolar que l’Ajuntament ha organitzat per a Nadal i que permetrà que els xiquets puguen tenir assegurades també durant aquestes vacances les seues necessitats nutricionals.

Com informa el regidor de Benestar Social, Agustín Chiva, la iniciativa es durà a terme des del 26 de desembre de 2017 fins al 5 de gener de 2018. Les inscripcions poden realitzar-se fins al pròxim 21 de desembre en el departament de Serveis Socials, situat en la primera planta de les noves dependències municipals.

Igual que en la resta de períodes vacacionals, els menús seran retirats per les famílies en un establiment de la localitat, “la qual cosa permet als menors realitzar els menjars sense haver d’eixir de la seua quotidianitat”.

Chiva recorda que el menjador social està dirigit a les unitats familiars que no sobrepassen els límits d’ingressos establits a aquest efecte en l’Ordre 12/2016, de 13 de maig, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

“La intenció del Govern local és atendre a tots els menors que estan en risc d’exclusió, cobrint les seues necessitats alimentoses també en els períodes en els quals els menjadors escolars no estan en funcionament a causa de les vacances”, explica el regidor.

D’aquesta manera, destaca que, a més de Nadal, l’Ajuntament ofereix aquest servei “tan necessari” també en les vacances de Pasqua i a l’estiu.

Amb l’objectiu de donar una major difusió a la iniciativa, des del Consistori s’ha enviat una circular als centres educatius del municipi perquè informen a les famílies.