volver

L’Alcora implantarà “en breu” el contenidor marró per a la recollida selectiva de matèria orgànica

Ja falta poc perquè el contenidor marró, destinat a la recollida de restes orgàniques, s’implante a l’Alcora. Així ho ha anunciat l’alcalde, Samuel Falomir, qui ha concretat que la seua arribada està prevista entre els mesos de setembre i octubre.

La seua posada en marxa suposarà a l’Ajuntament, segons indica el primer edil, un cost de 200.000 euros, aproximadament.

Falomir ha recordat que, des de finals de l’any passat, l’Ajuntament està duent a terme una campanya informativa i de sensibilització ambiental, que té com a protagonista a la família Azulejín. La iniciativa persegueix potenciar la recollida selectiva dels residus generats en el municipi i donar a conéixer la recollida de la nova fracció orgànica de recollida municipal (FORM).

La primera parte de la campaña tiene como objetivo informar y resolver dudas a la ciudadanía sobre la recogida selectiva en general (papel / cartón, envases y vidrio) y otros servicios de residuos y limpieza viaria gestionados por el consistorio Corán, como son la recogida de excrementos caninos, la recogida de aceite usado, la recogida selectiva de muebles y enseres, la recogida selectiva de residuos en el barrio antiguo y los puntos limpios, entre otros.

La segona part se centra en la recollida de la fracció orgànica, s’explicarà en què consisteix, com es durà a terme en el municipi, es donarà a conéixer el mapa de contenidors de residus orgànics i es farà partícips als ciutadans de l’Alcora en el procés de recollida selectiva d’aquests residus, tant en les seues llars com en la seua vida diària.

De este modo, el Ayuntamiento pretende aumentar el porcentaje de recogida de selectiva de la FORM, animando a la población a su reciclaje, y reducir la cantidad de impropios que pueden aparecer en los contenedores de materia orgánica.

A més, recentment s’ha inclòs en la pàgina web de l’Ajuntament de l’Alcora una secció (https://lalcora.es/es/recollida-selectiva/) dedicada a informar sobre el reciclatge de residus: sobre cadascun dels contenidors, quin tipus de residus va en cadascun, preguntes freqüents…en la qual es pot trobar informació sobre el contenidor marró (matèria orgànica).

“La recollida separada és clau per a complir amb els objectius de reciclatge”. L’alcalde ha destacat que “més del 40% de les nostres bosses de fem inclouen bioresidus que són 100% reciclables i aprofitables”.