volver

L’Alcora impulsa una campanya d’identificació canina per a combatre l’abandó

Amb el lema ‘La seua seguretat. La teua responsabilitat’, l’Ajuntament de l’Alcora ha activat una campanya d’identificació canina per a conscienciar, informar i controlar la implantació del xip en els gossos de la localitat.

La regidora responsable de l’àrea de Benestar Animal, Tica Pons, ha explicat que la finalitat principal és protegir els animals i combatre l’abandó. Per a això, “que estiguen adequadament identificats és clau”, ha destacat.

Així, la iniciativa persegueix un doble objectiu, d’una banda, sensibilitzar i destacar tots els aspectes positius que per als gossos té la implantació del xip, i, per un altre, recordar als propietaris que han de complir amb la seua obligació.

En relació als beneficis, Pons ha enumerat, entre altres, que és una “eina fonamental” per tal de localitzar als animals perduts i que puguen tornar com més prompte millor amb les seues famílies, a més, “redueix el risc de robatori, controla la seua salut, redueix la taxa d’abandó i maltractament, etc.”.

D’altra banda, la regidora ha recordat que la identificació dels gossos mitjançant microxips és obligatòria, segons consta en la Llei 4/94, de la Generalitat Valenciana sobre Protecció Animal.

Cal assenyalar que la campanya, que es prolongarà fins a finals de novembre, compta amb el suport de la Policia Local per a vigilar que s’actue correctament. Durant aquest temps, s’informarà les persones que no tinguen al seu gos identificat que, en el termini d’una setmana, podran presentar a l’Ajuntament la documentació que acredite haver-li implantat el xip. En cas contrari, se’ls aplicaria la sanció corresponent.

Pons ha alertat del “preocupant” augment de casos de gossos trobats a l’Alcora sense identificar en els últims mesos, “alguns d’ells en un estat deplorable”, situació davant la qual “no podem romandre impassibles”.

La regidora ha fet una crida a la necessitat de ser responsables a l’hora d’augmentar la família amb un animal: “Hem de ser molt conscients que quan adoptem o adquirim un animal ens fem responsables de la seua protecció i benestar, de la seua salut, de la seua alimentació, de les seues cures veterinàries…” i també “de complir amb la normativa i legislació vigent sobre aquest tema”, ha puntualitzat.

“Apel·lem a una tinença responsable, per civisme i respecte. La implicació dels veïns i veïnes és fonamental per a lluitar i acabar amb l’abandó”.