volver

En marxa l’enderrocament de 3 cases al carrer Peiró per a millorar l’accessibilitat i la seguretat

L’Ajuntament de l’Alcora va adquirir a principis d’aquest any 3 cases abandonades al carrer Peiró per 48.813 euros amb l’objectiu de derrocar-les i guanyar espai per al vianant. Els treballs ja han començat, com han pogut comprovar l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, en la seua visita a la zona.

Tena ha destacat que les obres permetran eixamplar la vorera per a millorar l’accessibilitat i la seguretat en aquest cèntric vial de la localitat.

El regidor ha recordat que, a més d’aquests immobles, el consistori va adquirir altres 4 per a impulsar diferents millores urbanístiques.

Entre ells, un immoble al carrer Aigua, ja derrocat. Es tracta d’una casa situada en ple barri antic, entre el Museu de Ceràmica i la biblioteca. La finalitat és tindre la possibilitat d’integrar i ampliar tots dos edificis municipals per a futurs usos.

Així mateix, el consistori va adquirir un habitatge al carrer José Gil del Castillo amb l’objectiu de fer més ampla la vorera per a millorar la mobilitat i la seguretat ciutadana. Així mateix, es planteja la creació d’una zona de descans.

Un altre dels immobles comprats està situat al carrer Barcelona. La finalitat de la seua adquisició és acabar d’urbanitzar la zona i donar-li una eixida al carrer (en l’actualitat no té eixida), connectant-la amb el carrer Borriana, la qual cosa permetrà millorar la circulació.

Finalment, l’Ajuntament va adquirir una nau industrial al carrer Circumval·lació per a utilitzar-la en un futur com a magatzem municipal. Cal recordar que l’actual magatzem municipal s’integrarà en la futura Casa de la Cultura (per a poder donar-li més usos) per la seua proximitat a l’edifici de La Muy Noble, comprat per l’Ajuntament per a desenvolupar aquest ambiciós projecte.

Millorar espais urbans per a guanyar en accessibilitat i seguretat és una de les prioritats de l’Ajuntament”, ha destacat Tena, qui ha recordat que, amb aquest objectiu, entre altres actuacions, recentment s’ha dut a terme la remodelació integral d’un dels principals vials de la localitat, el carrer Enrique Grangel Girona. A més, “seguim bolcats en el rebaix de voreres per a eliminar barreres arquitectòniques en els passos de vianants”, ha indicat el regidor.