volver

Alcora pone en marcha un programa para mejorar la inserción laboral de mujeres en situación de vulnerabilidad

L’Ajuntament ha posat en marxa el primer programa personalitzat d’ocupació “Estem amb tu” dirigit a dones usuàries de Serveis Socials i Igualtat.

Dones per a les quals la situació de desocupació es cronifica en el temps a causa, d’una banda, de situacions pròpies de la discriminació de gènere, com és la violència de gènere, la penalització de la maternitat en l’àmbit laboral, la renúncia a allò públic “en favor” de la família i, d’altra banda, per altres condicionants que generen dobles discriminacions, com la immigració, la discapacitat, l’edat (majors de 45 anys), etc.

L’objectiu és facilitar l’ocupabilitat d’aquest grup de dones que estan en situació de cerca d’ocupació activa i que es troben condicionades per algunes de les discriminacions abans esmentades.

El programa, que compta amb 13 participants, es desenvolupa des d’octubre fins a finals de desembre a la sala d’actes de noves dependències municipals.

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons, han visitat aquest matí a les participants en el projecte. A través d’aquesta iniciativa, des de l’Ajuntament “pretenem promoure la inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat, incrementant la seua ocupabilitat mitjançant la seua qualificació per a l’ocupació, i fomentar una major participació social, així com la seua autonomia personal i econòmica”, han destacat.