volver

L’Alcora presenta el llibre de les Festes del Crist 2022 (consulta ací la programació)

Programació Festes del Crist de l’Alcora 2022

L’arribada a l’Alcora del llibre de les festes representa una important fita que anuncia la proximitat de les tan esperades celebracions majors de la capital de l’Alcalatén. Hui s’ha produït eixe moment, aquest matí han arribat a l’ajuntament els 2.600 exemplars del benvolgut llibre i, posteriorment, s’ha dut a terme la seua presentació oficial en un acte que ha reunit l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Festes, Vanessa Periz, entre altres membres de la Corporació, a la Cort d’Honor 2022, i al Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol.

El primer edil ha enaltit en la seua intervenció la “impecable labor” de Puchol al capdavant de l’edició, “un laboriós treball que, a més, realitza de manera totalment desinteressada”, ha manifestat.

Cal destacar que el cronista porta ja 18 edicions coordinant el llibre de festes. En paraules de Puchol: “És per a mi un honor haver rebut, un any més, la confiança de l’alcaldia per a tal interessant, culta i preciosa labor”.

A més, cal no oblidar la faceta solidària d’aquesta iniciativa, perquè la recaptació íntegra de la seua venda es destina a fins socials, concretament, enguany s’entregarà a Cáritas i Creu Roja (50% a cada entitat) per tal de donar suport a la “magnífica i necessària” labor que exerceixen. El llibre podrà adquirir-se a partir de demà dijous per un valor simbòlic de 2 euros en els comerços de costum: merceria Fils i Agulla, papereria Arlequín, papereria Salvador, El kiosket, Estanc d’Amparo, ferreteria Ferrercas, Botiga de Susana, quiosc La Vila, estanc de Gloria i merceria El Didal.

La regidora de Festes ha agraït a aquests establiments el seu oferiment “una vegada més” com a punts de venda i també ha valorat la “gran faena” de totes les persones i col·lectius que han col·laborat “d’una manera o una altra” en l’elaboració del llibre. A més dels 2.600 exemplars, també s’han editat 7.000 programes de butxaca que recullen tots els actes festius.

“Els alcorins i alcorines esperem amb molta il·lusió tindre el llibre de festes entre les mans per a poder gaudir del seu ampli i interessant contingut”, ha indicat Periz, destacant que “som moltes les persones que els col·leccionem, jan que constitueixen vertaderes joies documentals, que reflecteixen i enalteixen la cultura, tradicions i història del nostre poble”.

Enguany el llibre de les Festes del Crist, que arriba a la seua 66a edició, es compon de 152 pàgines, més tapes, i inclou: saludes, biografia de la mantenidora de les festes, pregó, un destacat apartat dedicat a la Cort d’Honor, mancerina poètica a la reina, àlbum fotogràfic…, comiat de la Cort d’Honor anterior, programació d’actes, contingut costumista, seccions d’opinió, poesia, història, ceràmica, cultura, religió, humor, els concursos de narrativa, albaes i aparadors, etc., etc.

A destacar, l’àmplia participació en el concurs de cartells de festes (s’exposen tots en el seu interior), a més dels 19 bous amb foto i informació d’interés, col·laboracions literàries de Ricardo Ripollés (Cens del Comte d’Aranda 1768); Tere Artero (L’acensament de la Reial Fàbrica. Els Girona); Jesús Miralles (La Creu de Figueroles), Eugenio Ponz (El Cinema a l’Alcora, capítol III); José Manuel Puchol (Urbanitzar Sant Cristòfol, era una antiga aspiració que compta amb més de 90 anys); Anna Mallol (Més de cent anys d´història darrere d´un dels nostres edificis), i molt més.

També col·laboren, entre altres col·lectius, l’Agrupació Musical l’Alcalatén, L’Alcora Secret Society; la Rondalla l’Alcalatén, el Grup de Danses Font d’Aixart i tots els col·legis de la localitat.

“Es tracta d’un treball coral amb un extraordinari resultat”, han conclòs els intervinents en la presentació.