volver

Alcora reduce a 18 días el periodo medio de pago a proveedores en el tercer trimestre del año

L’Ajuntament de l’Alcora ha situat el període mitjà de pagament a proveïdors a 18 dies durant el tercer trimestre de l’any, registrant un descens de 8 dies respecte al trimestre anterior.

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha recordat que en el primer trimestre el període mitjà de pagament va ser de 31 dies i en el segon de 26.

Tena ha destacat el treball que s’està realitzant per “agilitar els terminis i, d’aquesta manera, poder complir amb la major celeritat possible amb els proveïdors que presten els seus serveis al consistori”. Una cosa especialment rellevant enguany, a causa de la crisi del coronavirus”.

En aquest sentit, ha explicat que, des del començament de la crisi, l’Ajuntament ha realitzat un “significatiu esforç” per tal de pal·liar les conseqüències socials i econòmiques que ha provocat la pandèmia del covid-19.

D’altra banda, el responsable municipal d’Hisenda ha manifestat que el consistori ha treballat en aquest any 2020 amb 138 empreses/autònoms alcorins.

“Tot suma i és important per a ajudar a mantindre l’activitat i els llocs de treball en la nostra localitat”, ha indicat.

Entre les iniciatives impulsades per l’Ajuntament amb aquesta finalitat, Tena ha destacat les ajudes directes a autònoms i altres subvencions destinades a estimular l’economia local.

El regidor ha recordat que s’han concedit al voltant de 107.000 euros en ajudes a través de 7 convocatòries: ajudes destinades a fer costat als treballadors en règim d’autònom i microempreses afectades econòmicament pel covid-19; ajudes per a la renovació i/o adaptació dels establiments afectats també per la crisi del covid-19; ajudes per a reformes d’accessibilitat en edificis i habitatges; ajudes per a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis; ajudes per a la reforma de cuines; ajudes per a la reforma del bany (substitució de banyera per plat de dutxa); i ajudes per a la reforma en habitatges per a millorar l’eficiència energètica (canvi de finestres i/o instal·lació de plaques solars).

“A més de beneficiar a autònoms i microempreses dels diferents sectors econòmics de l’Alcora, amb aquestes convocatòries s’han fomentat els projectes de rehabilitació, ajudant els veïns a realitzar reformes i, al mateix temps, als treballadors del sector”. Així mateix, “s’ha contribuït a la consecució d’altres importants objectius recollits en l’Agenda 2030, entre ells: millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, eliminar barreres arquitectòniques, aconseguir una òptima habitabilitat de l’habitatge i promoure l’estalvi econòmic”, ha conclòs.