volver

L’Alcora representarà Espanya com a Ciutat de l’Aprenentatge de la Unesco en la reunió transnacional que se celebrarà a Israel

L’Alcora és referent internacional gràcies a formar part de les Ciutats d’Aprenentatge de la Unesco i a la seua participació en un projecte europeu K2, que posiciona a la localitat com a centre d’investigació i promoció de l’educació per a totes les persones.

Samuel Falomir, alcalde de l’Alcora, Tica Pons, regidora de Polítiques Inclusives, i Ana M. Vernia, professora de la Universitat Jaume I i investigadora principal en aquest projecte, assistiran a la primera reunió transnacional que es durà a terme a la ciutat de Modiin (Israel). Allí, es treballarà profundament en el plantejament d’accions presents i futures per a implementar els objectius de les Ciutats d’Aprenentatge.

Una agenda plena de reunions, on també alcaldes d’altres localitats tindran l’oportunitat de poder reflexionar i compartir accions conjuntes. “Cal posar en valor l’oportunitat de treballar conjuntament amb ciutats importants, que fomenten el seu valor en l’educació i la cultura, com és la ciutat amfitriona, i que ha preparat un calendari d’activitats intensiu”, ha explicat Falomir.

El projecte compta amb diversos països, Itàlia (líder del projecte), Israel, Grècia i Finlàndia…, estant Espanya representada per l’Alcora, i amb la gran responsabilitat d’aportar i coordinar la informació dels diferents participants respecte a les accions educatives.

Es planteja que l’Alcora siga amfitriona d’aquest consorci europeu en el 2023, on mostrarà, a més de la seua capacitat d’acció educativa, tot el valor cultural, de patrimoni i artístic del qual gaudeix, des de la ceràmica, la Reial Fàbrica, passant per les ‘albaes’, les agrupacions musicals o la Rompida de la Hora, entre altres.

Aquesta, assenyala Vernia, “és una important oportunitat per a posar en valor a l’Alcora i posicionar-la en el context europeu, no sols per al present, sinó també per al futur, presentant-la com una ciutat referent en educació, investigació, arts i cultura”.