volver

Alcora rendirá homenaje al maestro Coeter 'Ángel Baldayo y la Sociedad Ornitológica del Alcorense

L’Ajuntament de l’Alcora retrà homenatge pòstum al ‘mestre coeter’ Ángel Baldayo Adsuara el pròxim 19 d’agost, primer dia de les Festes del Crist. Tindrà lloc en l’acte d’imposició de bandes a la reina i dames 2017, que se celebrarà a l’Auditori de la Caixa Rural. En el transcurs de l’esdeveniment, l’alcalde del municipi, Samuel Falomir, lliurarà als seus familiars d’un plat ceràmic.

Com recorda José Manuel Puchol, Cronista Oficial de la Vila, Ángel Baldayo apareix per primera vegada al Llibre de les Festes del Crist de l’Alcora l’any 1981, en el qual va ser l’encarregat de dirigir el monumental castell de focs del Dia del Crist. I des de llavors, el seu nom ha estat lligat al de les festes alcorines com el ‘coeter’ de les celebracions.

Falomir destaca que “es tracta d’un just i merescut homenatge, tant per la seua extensa trajectòria, com pel seu destacat treball i implicació en les nostres festes”.

Aquest reconeixement se sumarà als molts amb els quals compta Baldayo, entre ells, el de Fill Adoptiu de la localitat veïna de Sant Joan de Moró o el ‘Fadrí Honorífic’ de les Festes de la Magdalena de Castelló.

A més d’Ángel Baldayo, l’Ajuntament també retrà homenatge el primer dia de festes a la Societat Ornitològica l’Alcorense, amb la finalitat de reconèixer “la seua gran labor i implicació en la preservació, difusió i foment de la cultura popular i tradicions alcorines”, tal com ressalta el primer edil.

Tindrà lloc al balcó de l’Ajuntament, després de la lectura del XXXIX Pregó de Festes.

Aquesta Societat compta amb 35 anys d’història i està presidida en l’actualitat per Jesús Fernández Pajeo. Els seus integrants contribueixen a la dinamització de l’agenda cultural i esportiva de l’Alcora, a través de l’organització de diversos actes al llarg de l’any, com és el seu popular Concurs Social de Pardals Cantors, entre uns altres.

Cal destacar que, el passat mes de maig, la Societat va organitzar a l’Alcora el XXIV Campionat d’Espanya de Pardals Cantors FOCSE “amb gran èxit, tant d’organització com de participació”.