LA FÀBRICA D’IDEES

La Fàbrica d’Idees és un projecte de realització d’un mural ceràmic urbà.

L’objectiu és la creació d’espais comuns per a la interacció de l’alumnat dels diferents centres educatius, la inclusió i la reducció de l’abandonament escolar.

El projecte es desenvolupa sota la direcció artística del ceramista valencià Xavier Monsalvatje.

Aquest treball col·lectiu possibilitarà accions conjuntes dels membres de l’Associació Pas a Pas de l’Alcora i l’alumnat de 10 centres educatius: IES Ximén d’Urrea, IES l’Alcalatén, Col·legi Puértolas Pardo, CEIP Francisco Grangel Mascarós, CEIP Comte d’Aranda, Col·legi La Salle de l’Alcora, CEIP Naram (Figueroles), CEIP Comtessa de Llucena (Llucena), CEIP Costur (Costur) i el Centre Públic de Formació de Persones Adultes Tirant lo Blanc.

La Fàbrica d’Idees és un projecte de creació artística i de treball col·laboratiu que persegueix el foment de la inclusió social de l’alumnat amb necessitats educatives especials, el nouvingut i el que procedeix d’entorns desfavorits o en risc d’exclusió social.

El projecte compta amb la col·laboració de l’oficina de CaixaBank a l’Alcora, a través de l’Obra Social “la Caixa”.

El mural ceràmic s’instal·larà, al final del projecte, en el mur de contenció entre els blocs de vivendes del Grup Záfer i la carretera de Ribesalbes, impulsant així la regeneració urbana i social de l’espai.