volver

Maig Ceràmic. Actes commemoratius de l’aniversari de la Reial Fàbrica

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de l’Alcora organitza una sèrie d’actes per celebrar l’aniversari de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, que començà a funcionar l’1 de maig de 1727, segons la documentació conservada.
MaigCeràmic, com hem denominat a aquest programa d’actes, es va estrenar en 2017 coincidint amb l’inici del projecte de recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica i com a part de les accions de socialització i comunicació que s’estan duent a terme per tal de fer partícip a tota la societat d’un projecte de futur, però també de present, per a l’Alcora.

Els últims 12 mesos han estat vertiginosos. En maig de 2017 l’Ajuntament adquiria l’última parcel·la de la Reial Fàbrica, completant així la compra de vora 9.000 m2. A finals del mateix any es redactava el projecte d’apuntalament i conservació preventiva dels 3 forns àrabs i la nau annexa, obres que es van dur a terme en març de 2018.

Encara en 2017 (desembre), se sol·licitava una subvenció per fer visitable aquesta zona de la Reial Fàbrica (veritable joia etnològica i industrial) i condicionar la nau de la fàbrica Azulejos BIC SL per al seu ús social i cultural. Està previst que les obres comencen l’últim trimestre de 2018, amb un termini d’execució de 12 mesos.
Som conscients que aquest ambiciós projecte sols pot assolir l’èxit si és assumit com a propi per institucions, empreses, col·lectius i societat en general.
Així ho entenem i així ens ho indica la resposta que estem obtenint en totes aquelles accions informatives, divulgatives, protocol·làries, promocionals… que s’han fet en l’últim any i mig. 12 mesos desprès de que la Reial Fàbrica hage passat a propietat pública, podem anunciar amb goig i il·lusió que els dies 26 i 27 de maig de 2018 hem programat les primeres jornades de portes obertes a la Reial Fàbrica, sota el títol OBERT PER OBRES, per tal d’informar, des de dins, de l’estat d’execució dels projectes i dels plans de futur. Uns plans en els què TOTS tenim veu, perquè la Reial Fàbrica serà, al final, el que la societat alcorina decidisca.

DESCARREGAR PROGRAMA MAIG CERÀMIC.PDF

Descarregar programa de conferencies.pdf

Descarregar programa de concerts.pdf