volver

Alcora visibiliza el talento femenino con la campaña 'Tu puedes' - 8M Día de la Mujer

Los estereotipos y las discriminaciones de género continúan marcando la elección profesional de muchas mujeres, incluso ahora. ...

Amb la campanya ‘Tu pots’ l’Ajuntament de l’Alcora vol posar en valor el paper d’aquestes dones i reconéixer el seu lideratge en sectors o activitats en les quals es trobaven excloses o en els quals històricament han sigut menysvalorades i invisibilitzades.

La campanya està representada per 9 dones que personifiquen el canvi, el camí recorregut i el progrés social i que, sense ser conscients d’això, s’estan convertint en inspiració per a generacions futures. Dones que s’han obert camí, que han trencat els motles establerts, posant de manifest que es poden canviar les coses.

Com destaca la regidora de Polítiques Inclusives i Igualtat, Tica Pons, “són dones amb diferents professions, de diferents àmbits, trencant tradicions, que demostren que la capacitat, la intel·ligència o l’eficàcia no entenen de gènere”.

Es tracta de Susana Navarro (bombera), Eli Gascó (patrona de vaixell de pesca), Eva Padilla (brigada municipal de l’Ajuntament), Elia Tomás (científica), Noemí Garrido (copilot de ral·li), Isa Serrano (bateria), Davinia Bagán (conserge de l’Ajuntament de l’Alcora), Mª José Rodríguez (rescatadora IAE Intervenció, Ajudes i Emergències) i Eva Serrano (presidenta confraria Verge dels Dolors).

“Totes elles són lluitadores, independents, autosuficients, entusiastes, treballadores, amants de la seua professió, exigents, valentes pioneres, fortes, constants, sacrificades, lliures…en definitiva, dones exemple, que han complit els seus somnis”.