Tornar

Comencen les obres de remodelació de la piscina de Sant Vicent i el seu entorn

L’Ajuntament de l’Alcora ha posat en marxa les obres de condicionament de la piscina situada en el paratge de Sant Vicent. A més de crear una nova piscina, s’adequarà tot l’entorn, vestuaris i lavabos.

Els treballs contemplen l’escarificat i compactat de terreny natural, l’excavació a cel obert en terra, la instal·lació d’un col·lector enterrat, arquetes prefabricades de formigó i una fossa sèptica per a la depuració de l’aigua.

També inclouen la construcció de soleres i un mur de formigó armat, la formació de sobreeixidor i canaló, la col·locació d’elements cilíndrics per a la separació dels gots de la piscina, paviment de terratzo en exteriors i la instal·lació elèctrica i de lampisteria, equip de depuració, accessoris d’aspiració i impulsió i accessoris exteriors (equip netejafons, carro i mànega autoflotant).

Així mateix, es col·locarà revestiment ceràmic amb mosaic de vidre en la piscina i s’instal·larà gespa artificial en el seu entorn.

Amb aquest projecte, que ascendeix a 48.300 €, aproximadament, l’Ajuntament fa un pas important en el seu objectiu de posar en valor i potenciar l’emblemàtic paratge alcorí de Sant Vicent.

Cal recordar que aquesta piscina porta al voltant de huit anys tancada i la seua recuperació és una actuació molt demandada pels veïns i veïnes.

“El pròxim estiu ja es podrà tornar a gaudir d’aquesta instal·lació”, ha explicat l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, subratllant que “es tracta d’un dels compromisos del nostre programa de govern”.

Per la seua part, el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar, ha recordat que, a més d’aquest projecte, les brigades forestals de la Diputació estan duent a terme treballs de neteja i desbrossament al paratge, concretament estan actuant al camí de Sant Vicent. Porcar ha destacat la “impecable tasca” que estan realitzant les brigades. En paraules del regidor: “A més de minimitzar el risc d’incendis, s’està aconseguint ressaltar la bellesa del paratge i el sanejament de l’entorn”.

Unes altres de les actuacions de millora realitzades recentment al “pulmó verd” de l’Alcora són la instal·lació d’un parc de cal·listènia, la creació d’una àrea tallafocs i la recuperació de la zona d’acampada.