Tornar

Ecovidrio i la Diputació de Castelló posen en marxa el “Repte Mapamundi” per a promoure el reciclatge d’envasos de vidre

– La iniciativa repta a les poblacions participants a incrementar les xifres de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l’any anterior

– Als municipis premiats per cadascuna de les 3 categories se’ls decoraran contenidors de vidre amb la imatge de campanya

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Diputació de Castelló posen en marxa la campanya ‘Repte Mapamundi’, una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans de 124 municipis de la província amb el reciclatge d’envasos de vidre.

Aquest repte, que es desenvoluparà entre l’1 de juny i el 31 de juliol, té com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio ha decorat en les poblacions un iglú amb la imatge de campanya que recull elements típics de Castelló.

Per al desenvolupament del concurs s’han establit tres categories en funció del nombre d’habitants de cada municipi.
Categoria A: Municipis de més de 15.000 habitants (3 guanyadors).
Categoria B: Municipis d’entre 2.000 i 15.000 habitants (3 guanyadors).
Categoria C. Municipis de menys de 2.000 habitants (3 guanyadors).

Els guanyadors de cada categoria seran aquells que major puntuació obtinguen atenent diversos criteris com són l’increment dels kg de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, la difusió del kit gràfic facilitat als ajuntaments i les activitats i iniciatives promogudes des dels municipis per a donar a conéixer la campanya i el repte.

Als municipis premiats se’ls decoraran contenidors de vidre amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny exclusiu de la localitat.
Així mateix, ‘Repte Mapamundi’ inclou accions de dinamització i sensibilització ambiental durant els dos mesos de duració de la campanya. D’aquesta manera, els educadors ambientals recorreran els 124 municipis i faran parada en cadascun d’ells, entregant bosses reutilitzables per al reciclatge de vidre als ciutadans.