Tornar

El Ple dona llum verda a la licitació del Centre de Dia de l’Alcora

L’Alcora ha fet hui un pas “decisiu” per a la posada en marxa de l’ “esperat” centre de dia. I és que el Ple ha aprovat sotmetre la documentació a informació pública, pas previ perquè el consistori òbriga el període de licitació pública per a la contractació del servei.

Samuel Falomir, alcalde de la localitat, ha assenyalat la “importància i necessitat” de posar en marxa aquest projecte que considera “clau” per al Govern municipal, ja que “la nostra prioritat és garantir el benestar i la qualitat de vida dels alcorins i alcorines”. Així, ha subratllat que “serà un servei fonamental per als nostres majors, que contribuirà al manteniment de la seua autonomia, atenent les seues necessitats bàsiques, terapèutiques i socials”.

El primer edil ha destacat el treball realitzat per la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, “tant en la posada a punt de les instal·lacions com en el futur desenvolupament del servei des del punt de vista de la cura i l’atenció” per tal de poder oferir “el millor servei possible” als usuaris i usuàries.

Pons ha explicat que el centre “disposa de dues plantes i àmplies instal·lacions per a dur a terme les diferents activitats dirigides a millorar la seua qualitat de vida”. Així mateix, el servei “servirà de suport per a les seues famílies, responent a la necessitat de conciliar la vida familiar, laboral i personal”.

Cal assenyalar que els centres de dia ofereixen una atenció integral a les persones majors en situació de dependència per a la realització de les activitats bàsiques de la vida diària i que requereixen atenció de caràcter assistencial, rehabilitador i biopsicosocial, amb la finalitat de millorar o mantindre un nivell d’autonomia personal que els permeta continuar vivint en el seu ambient familiar i social.

Ampliació de places públiques

La regidora ha recordat que la Conselleria d’Igualtat ha ampliat el finançament de les places públiques del Centre de Dia de l’Alcora amb 25 noves places que permeten ampliar fins a 40 el nombre de places amb les quals el centre compta dins del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, tal com va anunciar la Generalitat el mes d’agost passat.