Tornar

Presenten la XIX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora

Les representacions tindran lloc els dia 26 de novembre, 3, 10 i 17 de desembre a l’Auditori de la Caixa Rural

L’Alcora té tot llest per a pujar el teló de la XIX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora, un dels cicles de teatre aficionat més consolidats i longeus de la Comunitat Valenciana i també un dels punts forts de la programació cultural de la capital de l’Alcalatén.

Així ho han destacat l’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de Cultura, Ana Huguet, en la presentació de l’edició de 2022, que es desenvoluparà els dies 26 de novembre, 3, 10 i 17 de desembre.

Les quatre obres teatrals, de diversa temàtica i estils, arribaran puntuals a la seua cita, a les 19.30 hores a l’Auditori de la Caixa Rural, “per a fer gaudir al públic” i també per a “difondre, posar en valor i promocionar el teatre amateur”, tal com ha explicat Huguet.

“La Mostra va nàixer amb l’objectiu de donar l’oportunitat a grups, entitats i associacions de teatre no professional d’ensenyar les seues obres i el seu talent sobre les taules i ha superat la seua majoria d’edat amb eixe mateix esperit”, ha manifestat la regidora.

La programació s’iniciarà el dissabte 26 de novembre amb la companyia d’Alcoi (Alacant) Teatre Circ, que representrà “La tortuga de Darwin”, una obra enginyosa, apassionant i reflexiva, escrita pel dramaturg espanyol Juan Mayoraga, que delecta, diverteix i sorprén per la solidesa dels seus missatges.

La segona proposta arribarà el dissabte 3 de desembre amb l’obra “Imperfectes coneguts” de la mà del grup d’Altea (Alacant) Pla i Revés, una tragicomèdia que ens portarà a meditar sobre la simplicitat de la vida i la fragilitat de les persones.

El cicle continuarà el dissabte 10 de desembre amb “Días de vino y rosas” de la companyia El Templete Teatro, de la *Bañeza (León). Es tracta d’una obra que retrata la dura realitat de com poden ser de destructives les addiccions a qualsevol cosa, en aquest cas a l’alcohol, però els temps avancen i les addiccions varien amb els mòbils, internet, el culte al cos…

Tancarà la Mostra el 17 de desembre el grup Córcora, d’Alginet (València), amb la posada en escena de “Teràpia”, una comèdia que posa de manifest, a través de diverses situacions còmiques i gags, temes com la falta de comunicació familiar, els tabús respecte al sexe o la hipocresia social, buscant sempre la complicitat de l’espectador.

Falomir i Huguet han animat a la participació i han recordat que el cicle és gratuït. “Ens esperen moltes emocions en la XIX Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora i volem compartir-les amb tots vosaltres”.