Tornar

Francesca Ferrero amb ‘El Vuelo de la Mariposa’ guanya el Premi del Públic del 41 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

Finalitzada l’exposició del 41 CICA 2022, el Museu de Ceràmica de l’Alcora ha donat a conéixer l’obra guanyadora del Premi Caixa Rural – Premi del Públic. Es tracta de ‘El Vuelo de la Mariposa’, de Francesca Ferrero, arquitecta, escultora i ceramista peruana resident a València.

En paraules de la mateixa artista: “La meua obra està basada en el món del realisme màgic, en el qual l’art figuratiu compta una història que s’integra amb la ficció i el somni. Sempre amb la dona com a protagonista, el que atorga a l’obra força, valor i un toc romàntic”.

El Vuelo de la Mariposa’, tal com explica Ferrero, representa una dona que acomiada un amor i el deixa anar amb dignitat. Porta un vestit de cors que canvien de colors, finalitzant en una cua de cors que es converteixen en papallones de tela que volen i s’allunyen. La papallona representa la transformació i els colors les etapes de l’amor; blanc: etapa neutra, rosa: etapa romàntica, roig: passió, violeta: amor marcint-se i blau: llunyania, tristesa i oblit.

L’obra està realitzada en pasta refractària blanca, engalbes i esmalts, mitjançant les tècniques de modelatge i buidatge. Les dimensions de la instal·lació són 170x170x100 cm, aproximadament.

Des de l’organització del certamen han detallat que “amb aquest premi es clausura la 41a edició del CICA, que ha suposat la recuperació de la normalitat després de l’atípica edició de 2020, marcada per les restriccions de la pandèmia de la COVID-19”. Ara, “ens posem a treballar immediatament en el 42 CICA, la convocatòria del qual farem pública el pròxim estiu”.

Enhorabona, Francesca Ferrero, enhorabona resta de premiats i finalistes, i moltes gràcies a patrocinadors i empreses col·laboradores, així com al públic que ens ha visitat per a gaudir d’aquesta fantàstica exposició”, han conclòs.