Tornar

La societat alcorina s’uneix contra la violència de gènere amb la campanya “Ya no te tengo miedo” (25-N)

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d’Igualtat, Tica Pons, han presentat el programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament amb motiu de la campanya del 25-N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència cap a les dones.

L’objectiu és continuar incidint en la conscienciació i sensibilització del conjunt de la població per a lluitar contra la violència de gènere, “per a això, totes i tots hem de treballar de forma unida, amb un compromís ferri en la lluita per la igualtat real”.

Pons ha explicat que amb aquesta campanya “volem llançar un missatge d’apoderament a les dones que estan vivint una situació de violència de gènere, transmetre’ls que són fortes i que han de buscar la seua felicitat” i també “recordar que no estan soles, que tenen una societat darrere que les recolza, que respondrà per elles, i que hi ha molts recursos que poden ajudar en una situació així”.

Sota el lema “Ja no et tinc por”, la iniciativa implica a tots els àmbits de la societat “perquè la ciutadania, en el seu conjunt, participe, s’implique i prenga partit per tal de poder contribuir en l’erradicació d’aquesta xacra social”.

La responsable d’Igualtat ha explicat que s’ha realitzat un vídeo, dirigit per Pere González i protagonitzat per l’actriu Estela Martínez, que es presentarà el dia 25, en el qual ha participat una àmplia representació de la societat alcorina.

Pons ha mostrat el seu agraïment per la resposta “tan positiva” a totes i tots quants s’han sumat a la campanya.

D’altra banda, ha destacat la importància d’implicar la gent més jove i treballar des de la infància el tema de la prevenció de la violència de gènere i promoure els bons tractes, així, dins de la campanya, es realitzaran diferents actes amb la participació dels centres educatius de la localitat.

Programació

Les activitats començaran el 18 de novembre a l’Auditori de la Caixa Rural amb el teatre-fòrum “Com quedem?”, a càrrec de Teatre de Caixó, dirigit a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxiller.

El dia 25 de novembre, a les 12 hores, a la plaça de l’Ajuntament, els centres educatius de l’Alcora clamaran contra la violència de gènere amb la iniciativa “Llenços pels bons tractes”. També des de la plaça consistorial partirà la marxa contra la violència de gènere organitzada per l’associació Dones Progressistes de l’Alcora. La concentració serà a les 19.30 hores. I a les 20.15 hores, a l’Auditori de la Caixa Rural, es durà a terme l’acte institucional amb la presentació del vídeo de la campanya “Ja no et tinc por”, amb les actuacions de l’Escola de Música de l’Alcora i Tiranta Teatre.

I el 26 de novembre, a les 18 hores, a la biblioteca, tindrà lloc el contaclown “Amb V de Valentes”, de la mà de Rosabel Canós.

“El 25N i tots els dies de l’any hem de reivindicar i avançar en la igualtat real entre homes i dones i en l’erradicació de la violència de gènere”.