Tornar

L’Ajuntament adjudica el primer projecte de rehabilitació de l’edifici fundacional de la Reial Fàbrica

L’Ajuntament de l’Alcora ha adjudicat per 446.673.55 euros a l’empresa BECSA, SA la primera intervenció de rehabilitació en la zona fundacional de la Reial Fàbrica.

Cal recordar que l’Ajuntament ha aconseguit captar 340.000 euros per a aquesta actuació: 150.000 euros de la Generalitat Valenciana, 100.000 euros de la Diputació de Castelló i 90.000 euros del Grup Torrecid.

Projecte en la zona fundacional de la Reial Fàbrica

Després de la rehabilitació de la Nau dels Forns, oberta al públic des d’abril de 2021, el següent pas és recuperar la zona fundacional de la fàbrica.

La primera intervenció està dirigida a garantir la seguretat i la conservació dels elements estructurals de l’edifici fundacional.

Com ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, amb aquesta intervenció de rehabilitació es pretén “retornar la composició original a la façana principal i rehabilitar la coberta de manera que quede totalment estanca i presente condicions de seguretat”.

Així, el projecte contempla l’eliminació d’elements impropis que impedeixen la lectura de la configuració inicial de l’immoble primitiu, la consolidació dels elements estructurals per a dotar a l’edifici de les condicions òptimes d’estabilitat, l’esmena de patologies existents en l’actualitat detectades en els diversos elements constructius i la rehabilitació i recuperació de la coberta que alberga la zona fundacional.

La intervenció inclou també la rehabilitació de la façana de l’avinguda Castelló amb la recuperació dels buits originals per a mostrar la imatge original.

“Es tracta d’una primera actuació en la zona fundacional que s’emmarca dins de la recuperació i posada en valor de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda. Tal com anem aconseguint més finançament, continuarem avançant en aquest ambiciós projecte amb el qual volem recuperar l’emblemàtica manufactura per a posar-la al servei del poble”, ha destacat el primer edil alcorí.