Tornar

L’àrea de Serveis Socials impulsa la I Setmana de la Salut Mental de l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha presentat el calendari d’activitats per a celebrar la seua primera Setmana de la Salut Mental. Una completa programació organitzada per l’àrea de Serveis Socials del consistori, que comptarà amb la participació de destacats professionals i col·lectius experts en la matèria.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Tica Pons, ha destacat que “la salut mental és important en totes les etapes de la vida, des de la infància i l’adolescència fins a l’edat adulta i la vellesa”. Per a Pons, “cuidar la nostra ment no és una qüestió d’evitar l’estrés o negar emocions com la tristesa, la por, la ira… que formen part del nostre dia a dia… sinó aprendre a gestionar-les de manera eficient”. En paraules de la regidora: “El millor diagnòstic és el precoç i el millor tractament, la prevenció. Cuidar la nostra salut mental és tan important com cuidar de la física”.

Les jornades, que es desenvoluparan del 12 al 16 de setembre, s’inauguraran dilluns que ve, a les 19.30 hores, de la mà de l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir.

Programació I Setmana de la Salut de l’Alcora

Dilluns 12 de setembre

Hora: 19.30 h

Lloc: Sala d’actes de l’Ajuntament

– Inauguració de les jornades, a càrrec de l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir.

– Ponència: “La salut mental i els trastorns mentals”, a càrrec del Dr. Rafael Mora Marín. Cap de Servei de l’Àrea de Salut Mental Hospital Provincial de Castelló.

Modera: Tica Pons, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Dirigit a la població en general.

Dimarts 13 de setembre

Hora: 19.30 h

Lloc: Saló d’actes de Noves Dependències Municipals

– Ponència “Nous desafiaments en dany neurològic: SALUT CEREBRAL”, a càrrec d’Ibán Tripiana Sánchez, neuropsicòleg clínic i coordinador de Neurovila, investigador predoctoral en neurociència per la Universitat de València, escriptor i divulgador científic.

-Modera: Tica Pons, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Dirigit a la població en general.

Dimecres 14 de setembre

Hora: 19.30 h

Lloc: Saló d’actes de Noves Dependències Municipals

– Xarrada: “Prevenció, detecció i acompanyament en els processos de deterioració cognitiva en la tercera edat”, a càrrec de l’equip multidisciplinari de la Residència Llar Mare Rosa Ojeda: Damaris López, directora i treballadora social; Miriam Pupla, psicòloga; Ezequiel Díaz, fisioterapeuta; Carlos Martínez, TASOC.

– Xarrada: “Cuidant la salut mental del cuidador”, a càrrec de Niria Monfort, treballadora social de Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica de l’Ajuntament de l’Alcora.

Modera: Tica Castillo, coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dirigit a la població en general.

Dijous 15 de setembre

Hora: 19.30 h

Lloc: Saló d’actes de Noves Dependències Municipals

– Taller: “Qualitat de vida i inclusió sociolaboral”, a càrrec del personal tècnic de la Fundació Síndrome Down i usuaris de la localitat.

– Xarrada: “Suport psicosocial i benestar emocional en persones amb diversitat funcional: experiències en el municipi de l’Alcora”, a càrrec de María Torres, psicòloga de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora i Associació Pas a Pas.

– Xarrada: “Entenent el trastorn de l’espectre autista”, a càrrec de Laura Collado Miralles, terapeuta ocupacional de la USM de Vinaròs i TEACAST, especialista en desenvolupament infantil i atenció precoç.

Modera: Tica Castillo, coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dirigit a la població en general.

Divendres 16 de setembre

Hora: 9.30 h a 10.30 h; 11.30 h a 12.30 h

Lloc: Saló d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora

– Xarrada: “Adolescència i Salut Mental: caminant junts”, a càrrec de Carla Ramos, mèdic psiquiatre del Programa de Trastorn Mental Greu de la Infància i Adolescència del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló i de la Unitat de Trastorns Alimentaris i a l’Hospital de Dia infantojuvenil.

Modera: María Torres, psicòloga de l’Equip Específic de la Infància i Adolescència de Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Alcora.

Dirigit a alumnes de 6é curs i 1r – 2n d’ESO, AMPAS, equip docent i població en general.

—–

Hora: 20.00 h

Lloc: Saló d’actes de l’Ajuntament de l’Alcora

– “Salut mental i intel·ligència emocional per a tu”, a càrrec de l’Associació Nacional per a la promoció i desenvolupament d’Intel·ligència Emocional (ASNIE).

Dirigit a la població general.