Tornar

L’Ajuntament millora les instal·lacions dels centres educatius de l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha emprat els mesos estivals per a realitzar actuacions de millora als centres educatius de la localitat amb la finalitat de no interferir en el normal desenvolupament de la vida escolar.

Es tracta d’obres acordades amb els propis centres i coordinades a través de l’àrea d’Educació, encapçalada per la regidora Vanessa Periz.

Entre les millores realitzades en els últims mesos, es troben les realitzades al CEIP Comte d’Aranda: remodelació dels banys d’infantil i instal·lació d’un nou tendal al pati del col·legi per tal de protegir del sol a l’alumnat.

Millores aquestes que han sigut objecte de la visita que han realitzat aquest matí l’alcalde, Samuel Falomir, i la responsable municipal d’Educació.

“Les obres que hui visitem són un exemple de les actuacions que ens comprometem a dur a terme des del consistori perquè les instal·lacions estiguen en les millors condicions”, ha assenyalat Periz.

D’altra banda, la regidora ha explicat que, entre altres instal·lacions, també s’han dut a terme treballs de manteniment i millora al Centre de Formació de Persones Adultes ‘Tirant lo Blanc’: adequació dels lavabos, neteja de tota la coberta de teula, reparació de desperfectes, neteja i reparació de canalons d’obra i formació de pendents amb bards i morter blanc al jardí.

“Cada estiu aprofitem les vacances escolars per tal d’actuar allí on es necessite alguna reforma, tasques de manteniment, actuacions de millora…qüestiones molt importants en el dia a dia dels centres”, ha indicat la regidora.

Projectes Edificant

Per la seua part, l’alcalde ha recordat que durant aquest curs escolar es posaran en marxa dos destacats projectes, l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea (1,2 milions d’euros) i la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós (500.000 euros). Totes dues actuacions són “demandes històriques” de la comunitat educativa i s’inclouen en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana per a la millora d’infraestructures educatives.