Tornar

L’Alcora abona les ajudes de la segona fase del Pla Resistir dirigides a autònoms per mòduls

L’Ajuntament de l’Alcora ha pagat ja les subvencions de la segona convocatòria de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana, dirigides a autònoms que tributen a través del sistema d’estimació objectiva i desenvolupen la seua activitat en sectors que s’han vist afectats per les mesures de contenció de la pandèmia.

El regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, ha detallat que s’ha abonat un total de 52.200 euros entre les 25 sol·licituds aprovades.

Pel que respecta a la quantia de les ajudes, els beneficiaris han percebut una quantitat fixa de 2.000 euros per cada autònom en el sistema d’estimació objectiva amb un màxim de 10 treballadors i una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre de 2020.

Tena ha recordat que, en la primera convocatòria, l’Ajuntament va pagar un total de 147.200 euros entre les 62 sol·licituds aprovades. Així, entre les dues convocatòries de les Ajudes Parèntesi del Pla Resistir, s’ha abonat prop de 200.000 euros a autònoms de la localitat.

Cal recordar que les ajudes del Pla Resistir són finançades entre la Generalitat Valenciana (62,5%), la Diputació de Castelló (22,5%) i l’Ajuntament (15%).

D’altra banda, tal com ha informat el responsable municipal de Promoció Econòmica, el consistori està preparant una nova línia d’ajudes municipals a autònoms afectats per la crisi derivada del covid-19 amb una partida de 260.000 euros. La convocatòria inclou també com a beneficiaris a sectors no contemplats en les ajudes del Pla Resistir.

En total, el consistori destinarà aquest any més de 460.000 euros a ajudes directes a autònoms. A més, Tena ha recordat que, des del mes de març passat, estan en marxa altres dues línies d’ajudes per tal de fomentar la rehabilitació i estimular l’economia local. En concret, les subvencions estan dirigides a reformes de banys (substitució de banyera per plat de dutxa) i rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis. L’Ajuntament destina 60.000 euros del pressupost municipal a aquestes iniciatives, 30.000 per a cada convocatòria.