Tornar

L’Alcora adjudica dos projectes per a potenciar el paratge de Sant Vicent aquest estiu

Noves millores a la vista en el paratge de Sant Vicent. L’Ajuntament ha adjudicat a una empresa local dos projectes que començaran de manera imminent: l’adequació de l’entorn de l’ermita on s’ubicarà el quiosc (15.296,19 €) i la remodelació dels vestuaris de la piscina (31.565,77 €).

El paratge, situat en les proximitats de la població, és un espai natural envoltat de frondoses pinedes que, gràcies a les intervencions i serveis habilitats en la zona, s’estableix com un dels enclavaments d’esplai més freqüentats pels habitants i visitants del municipi.

Als voltants de l’ermita i dins del propi paratge natural es concentren altres serveis com la zona d’acampada, berenadors, instal·lacions d’esplai, paellers, serveis públics, etc. el que brinda a l’espai d’una gran quantitat de possibilitats per a focalitzar-se com a punt de referència turística i d’esplai per al municipi.

Recentment, s’han dut a terme diverses actuacions de millora com són les obres de recuperació i condicionament de la piscina, després de huit anys tancada. A més, s’instal·larà un quiosc per a donar servei de begudes i snacks.

La previsió és que, tant la piscina com el quiosc, es posen en funcionament aquest estiu. Per a això, l’Ajuntament considera necessari adequar prèviament l’entorn amb l’objectiu de millorar el funcionament d’aquestes noves intervencions i potenciar així el ‘pulmó verd’ de l’Alcora.

D’una banda, es prepararà i adequarà la zona del nou emplaçament del quiosc per al seu correcte funcionament, habilitant, al seu torn, serveis higiènics accessibles per al compliment normatiu, i, d’altra banda, s’executarà un sistema d’evacuació d’aigües de la nova piscina.

Així mateix, en un altre projecte, s’adequaran el vestuaris que donen servei als usuaris de la piscina perquè tornen a ser utilitzables, ja que actualment no són aptes per a l’ús del ciutadà a causa de la seua falta de manteniment i la seua consegüent deterioració. A més, no reuneixen les condicions d’accessibilitat exigides per la normativa vigent, per la qual cosa es durà a terme la seua adequació i l’ampliació d’un nou mòdul que atenga els requisits especificats.

“Tots aquests projectes serviran per a millorar considerablement l’experiència de les persones que vagen a gaudir d’aquest emblemàtic enclavament de l’Alcora”, ha destacat l’alcalde, Samuel Falomir.