Tornar

L’Alcora convoca el 41é Concurs Internacional de Ceràmica – CICA 2022

Bases Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora – CICA2022

El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora arriba a la seua 41a edició. La regidora de Cultura, Ana Huguet, ha anunciat aquest matí la convocatòria del certamen, un dels més prestigiosos d’Europa en el seu gènere, que té com a objectiu el foment de la creativitat artística en ceràmica, oferint un espai de promoció als artistes plàstics de tot el món.

“EL CICA ha seguit al llarg de quatre dècades una trajectòria certament notable. Des dels seus inicis en 1981 (convocat llavors amb caràcter nacional) ha sabut adaptar-se als temps i evolucionar al mateix temps que ho feia el sector ceràmic artístic”, ha destacat la regidora, qui ha animat a la participació en la convocatòria, indicant que el termini per a presentar inscripcions finalitzarà el 20 de gener de 2022.

En aquesta edició s’ha incrementat l’import dels premis, que sumen 18.000 €, 1.400 euros més que en les últimes edicions. El primer premi, patrocinat per l’Ajuntament de l’Alcora, està dotat amb 7.000, el segon premi, de 5.000 €, està patrocinat per la Diputació de Castelló, i el tercer premi, que ascendeix a 3.000 €, està patrocinat pel General de l’Aire Sr. Federico Michavila. A més, el premi Caixa Rural, patrocinat per Caixa Rural l’Alcora, dotat amb 3.000 euros, s’atorgarà per votació popular després de la clausura de l’exposició.

D’entre les inscripcions rebudes, una Comissió Tècnica designada per l’Ajuntament seleccionarà un màxim de 45 obres finalistes, atenent criteris com la qualitat i originalitat de les obres presentades, les seues característiques tècniques o la seua aportació al conjunt de l’exposició d’obres finalistes.

Com ja és habitual, la fira ceràmica Cevisama serà l’escenari en el qual es presentaran les obres seleccionades per a l’exposició del 41é CICA, que podrà visitar-se del 7 d’octubre al 30 de desembre de 2022 al Museu de Ceràmica de l’Alcora.

Conjuntament, es duran a terme altres activitats: exposició paral·lela a la Reial Fàbrica, tallers, demostracions i xerrades. “La finalitat és que l’exposició d’obres finalistes siga el centre d’una sèrie d’accions relacionades amb la ceràmica contemporània que es desenvoluparan al llarg de l’últim trimestre de 2022”, ha explicat Huguet.

Cal destacar que el Concurs Internacional de Ceràmica és el nucli a partir del qual s’ha constituït la col·lecció de ceràmica contemporània que s’exhibeix de manera permanent al Museu de Ceràmica, considerada com una de les més completes del país.

Sobre això, el director del Museu, Eladi Grangel, ha explicat que, aprofitant les obres realitzades en les instal·lacions aquest estiu, s’ha remodelat la col·lecció, canviant un total de 22 peces, de manera que “s’ha actualitzat i diversificat l’exposició amb peces procedents, fonamentalment, dels últims 7 anys”.

Grangel ha avançat que, enguany, per primera vegada, la col·lecció estarà present a MARTE, la Fira d’Art Contemporani de Castelló, on disposarà d’un espai per a exposar 10 de les seues obres, la qual cosa constituirà “una bona ocasió per tal de visibilitzar la nostra col·lecció i el Museu entre els aficionats, col·leccionistes, institucions i organismes vinculats a l’art contemporani”.