Tornar

L’Alcora dona veu als xiquets i xiquetes i joves a través del Consell de la Infància i l’Adolescència

La sala d’actes de l’Ajuntament va acollir ahir un nou Ple, però aquesta vegada, integrat per xiquets i joves. Una sessió infantil convocada en el si del Consell de la Infància i l’Adolescència de l’Alcora (CLIA) i presidida per l’alcalde, Samuel Falomir, i les regidores Vanessa Periz i Mª Ángeles Ibáñez.

Es tracta d’una iniciativa amb la qual es dona veu a les xiquetes i xiquets i adolescents en aquells assumptes que els afecten nivell municipal. Així els ho ha traslladat el primer edil, també responsable de l’àrea de Joventut, destacant que “volem escoltar-vos, conéixer les vostres opinions, necessitats, inquietuds i propostes i que us sentiu identificades i identificats amb les polítiques que s’adopten i les accions que es duen a terme a la nostra localitat”.

L’ordre del dia del Ple estava compost per quatre punts: manifest per la infància, aportacions de per què els agrada el seu poble, aportacions del que més els agrada del seu poble i aportacions del que creuen que es podria millorar al seu poble.

Falomir ha agraït a alumnat i docents el “gran treball” realitzat per a la preparació d’aquest Ple que és “el primer de molts”.

L’alcalde ha recordat que el CLIA és l’òrgan màxim de participació democràtica dels xiquets i xiquetes i adolescents de l’Alcora i que, entre altres objectius, persegueix propiciar i facilitar la participació de la ciutadania infantil i adolescent en els temes municipals que els concerneixen.

A càrrec de l’associació INICIA, la iniciativa es va posar en marxa el mes de novembre passat. En aquest temps -primera part del procés- s’han dut a terme sessions de treball dirigides per docents amb els membres del Consell els dimarts al Casal Jove.

Els membres del Consell són una representació paritària de xiquets i xiquetes escolaritzats en els quatre col·legis de la localitat, proposats amb ajuda dels quatre centres.

Ahir, amb la celebració del Ple, va finalitzar aquesta primera part de treball amb el CLIA. Cal destacar que, en el pròxim Ple ordinari de l’Ajuntament, que se celebrarà el dilluns 31 de gener, es durà a terme l’aprovació inicial del reglament regulador del Consell.