Tornar

L’Alcora finalitza la reforma del consistori per a millorar l’atenció a la ciutadania i l’accessibilitat

L’Alcora ha conclòs les obres de reforma de la planta baixa i la primera planta de la casa consistorial. Un projecte que ascendeix a 145.774,5 euros per al qual l’Ajuntament va aconseguir una subvenció de 65.598,53 euros de la Generalitat Valenciana, dins del pla d’ajudes destinades a municipis i entitats locals de la Comunitat Valenciana per al finançament d’actuacions que faciliten la millora de l’accessibilitat de les cases consistorials i altres edificis municipals.

L’actuació, tal com ha explicat l’alcalde, Samuel Falomir, “ha servit per a millorar les condicions d’accessibilitat, tant del registre com del propi consistori, fent l’espai més ampli i lliure d’obstacles”.

Els treballs han consistit en la transformació i rehabilitació de la planta baixa per a situar el Registre General i oferir un accés directe amb l’edifici municipal; cal assenyalar que l’anterior ubicació (sala d’exposicions) no tenia connexió directa amb l’ajuntament. També s’ha reformat la primera planta per a millorar l’accessibilitat i poder oferir una atenció òptima a la ciutadania.

Antecedents

L’actual ajuntament data de 1974. El Registre General estava situat en la planta baixa de l’edifici, en una sala tancada amb una superfície de 11,7 m², capacitat per a un únic treballador i amb connexió amb el ciutadà a través d’una finestreta de reduïdes dimensions.

Al març de 2021, es va traslladar a una sala de majors dimensions, com és la sala d’exposicions municipal, situada en els voltants de l’ajuntament (amb entrada pel carrer La Bassa), amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania, ampliant el nombre de treballadors i oferint un contacte més directe per a assegurar l’adaptació dels registres a oficines d’assistència en matèria de registres (OAMR) i complir amb les exigències de la llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Ara, amb la reforma realitzada, ja s’ofereix de nou el servei en el propi consistori, però amb unes condicions òptimes quant a espai, atenció i accessibilitat.