Tornar

L’Alcora impulsarà la creació d’Entitats de Gestió i Modernització en els polígons industrials

L’Ajuntament de l’Alcora ha presentat aquest matí en Cevisama els projectes de millora i modernització realitzats des de 2019, amb una inversió “històrica” de 2 milions d’euros, en els polígons industrials de la localitat, concretament, en Foies Ferraes, Santa i Torreta.

L’acte, celebrat en l’estand de la Diputació de Castelló, ha comptat amb la participació de l’alcalde, Samuel Falomir, el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, i la directora general i el director tècnic de GAIN, Romina Moya i Fernando Pla.

Entre altres temes, han abordat els objectius del consistori a curt i mitjà termini en relació a la millora dels polígons industrials. D’una banda, han recordat que s’ha sol·licitat ajudes a l’Ivace per valor de 600.000 euros per a executar tres nous projectes en 2023.

A més, han avançat que l’Ajuntament promourà la creació d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM) en els polígons industrials per a “aconseguir més ajudes i materialitzar més iniciatives i projectes més ambiciosos en els nostres polígons”.

El primer pas és dur a terme sessions informatives amb les empreses sobre la Llei d’Indústria de la Comunitat Valenciana i les EGM per a detallar el que pot suposar la seua creació.

“Es tracta d’una gran oportunitat per a professionalitzar la gestió i avançar en els polígons i per això volem fer partícips a tots els empresaris i empresàries per tal de posar en marxa aquestes entitats en les diferents àrees del nostre municipi”.

Tal com han informat en l’acte, en el procés de creació es fa un grup de treball i es crea una comissió promotora que treballa per a redactar uns estatuts, el pla d’actuació, el conveni amb l’Ajuntament., etc. Per a la realització del pla d’actuació, es fa una foto de com està l’àrea industrial en aquest moment i s’estableix quines coses cal millorar quant a infraestructures, subministraments, accessos, mobilitat, serveis… se signa un conveni amb l’Ajuntament i es marquen les prioritats.

“És molt important que les nostres àrees industrials avancen i estiguen ben posicionades a l’hora d’obtindre noves ajudes per a continuar consolidant la millora i la modernització dels polígons”.

La constitució de les EGM “permetrà establir una eina de col·laboració entre l’Ajuntament de l’Alcora i les empreses dels polígons industrials per a donar solucions àgils i efectives a les necessitats actuals i per a potenciar l’atracció de nous projectes empresarials”.