Tornar

“Deixa que l’amor siga lliure”, campanya amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI

L’Alcora és una ciutat que advoca per la llibertat, la igualtat i la diversitat. És el missatge que l’Ajuntament vol transmetre a través de la campanya “Deixa que l’amor siga lliure”, impulsada per la regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora de l’àrea, Tica Pons, han presentat la iniciativa, amb la qual “volem reivindicar la tolerància, el respecte i el dret de cada persona a triar com vol estimar i a qui vol estimar, perquè l’amor no entén de sexes, races, edats… amb l’objectiu de normalitzar qualsevol tipus d’amor”.

Pons ha ressaltat que “com sempre, en la campanya s’han involucrat persones de l’Alcora, parelles que cruen en l’amor lliure, des de l’Ajuntament volem agrair la seua disponibilitat i la seua participació”.

Programació

A més de les accions en xarxes socials, el dissabte passat, durant la celebració de les festes del barri de la Bàscula, es va dur a terme l’acte oficial de la campanya, en el qual l’alcalde va realitzar la lectura del manifest institucional.

Els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets sense cap distinció. Els drets LGTBI són i seran sempre drets humans. Hem de treballar per un món d’absoluta tolerància, llibertat i igualtat”, va destacar Falomir.

El primer edil va finalitzar la seua intervenció reivindicant el paper de les institucions per a “assegurar la igualtat efectiva de totes les persones LGTBI i les seues famílies, com a element essencial d’una bona convivència per al progrés i el desenvolupament social. Els Ajuntaments som les institucions més pròximes a la ciutadania i garants d’una acció local clara per la igualtat i la defensa de la convivència, amb independència de la raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

Demà dimarts 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, amb la col·laboració de la Fundació Isonomia, es desenvoluparan a la plaça de l’Ajuntament activitats de sensibilització i prevenció, i es podrà veure una exposició sobre la “Història LGTBI”.

Servei punt d’assessorament LGTBI

Tica Pons ha recordat que l’Ajuntament compta des de 2020 amb un punt d’assessorament LGTBI.

En el mateix s’ofereix atenció personalitzada sobre recursos, serveis, formació, orientació sociolaboral, itineraris professionals i normativa que afavorisca la igualtat en el col·lectiuLGTBI i orientació i derivació a serveis especialitzats per a ajudar a víctimes de discriminació i delictes l’odi per LGTBIfòbia.

La creació d’aquest espai “és un pas important per a continuar avançant en temes fonamentals com són la llibertat, la igualtat i el respecte”, ha manifestat la responsable municipal de Polítiques Inclusives i Igualtat, destacant que “qualsevol atemptat contra la llibertat i els drets de les persones LGTBI suposa una violació dels Drets Humans”.

La regidora ha posat en relleu que “malauradament, són moltes la persones que encara pateixen en el seu dia a dia assetjament, insults, agressions, etc. a causa de la seua orientació sexual o identitat de gènere, la qual cosa és, senzillament, intolerable. Moltes persones, a més, per vergonya, por, o altres motius, pateixen aquestes agressions en soledat, de manera silenciosa”.

D’aquesta manera, per a Pons “és necessari impulsar polítiques des de l’àmbit municipal a favor de la diversitat sexual i la no discriminació”. En paraules de la regidora: “Hem d’enarborar la bandera de la igualtat i treballar per a construir entre totes i tots una ciutat més justa i oberta, on totes les persones puguen conviure amb plenitud sense por de sentir-se discriminades per la seua condició sexual”.