Tornar

L’Alcora obri al trànsit el remodelat carrer Enrique Grangel Girona

La transformació de l’Alcora cap a un model urbanístic del segle XXI, més accessible, inclusiu i segur, és un dels grans objectius del Govern municipal encapçalat per Samuel Falomir.

Si l’any 2017 es va escometre un projecte integral als carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch i a les places de l’Ajuntament i del Convent -l’actuació urbanística més important de l’última dècada-, l’Ajuntament està a punt de culminar un altre dels reptes més destacats en

aquesta matèria del municipi, la remodelació del carrer Enrique Grangel Girona. Mancant ultimar els detalls, aquesta setmana ja s’ha obert al trànsit.

Ambdues són “actuacions de gran impacte que feia falta afrontar amb valentia, amb les quals s’ha millorat de manera considerable l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació”, ha destacat Falomir.

La remodelació del vial Enrique Grangel Girona, que ascendeix a 850.000 euros, s’ha executat des del col·legi Comte d’Aranda fins al carrer Azulejera.

L’alcalde ha volgut agrair als veïns i veïnes la seua paciència, ja que “inevitablement, les obres de gran envergadura i llarga duració com aquesta impliquen molèsties”.

Per aquest motiu, tal com ha recordat el regidor d’Urbanisme, Julián Tena, l’Ajuntament va facilitar un correu electrònic a la ciutadania perquè poguera traslladar “de manera directa i amb immediatesa” totes aquelles qüestions, dubtes, queixes, suggeriments, etc. que pogueren sorgir amb motiu de les obres.

Tena ha ressaltat que “és una actuació necessària que millorarà notablement el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes, per la qual cosa calia afrontar-la, no podia demorar-se més” i ha indicat que el projecte s’emmarca dins de ‘l’Alcora 2021-2030’, un pla de present i futur per a transformar la localitat.

El projecte

El carrer Enrique Grangel Girona, una de les principals artèries de la localitat -situada en la part nord-est del nucli urbà- tenia una estructura antiga, amb voreres molt estretes que impedien o dificultaven la circulació de les persones, obligant a fer-ho per la calçada. A més, presentava diversos estrenyiments i era de doble sentit.

A causa d’aquests motius, l’Ajuntament va decidir dur a terme la renovació del carrer, optant per redistribuir els espais ocupats per vianants i vehicles de manera que es millore l’accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulació, tant per als vianants com per als vehicles. Per a això, s’ha ampliat l’amplària de les voreres i la calçada és ara de direcció única per al trànsit.

Amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles, s’han situat diversos passos elevats per als vianants, que obligaran a mantindre una marxa de circulació tranquil·la que aporte seguretat al vianant i comoditat, perquè podrà creuar la calçada sense variacions horitzontals, rampes, vorades, etc. que obliguen a pujar i baixar.

Així mateix, el projecte ha servit per a substituir les infraestructures que havien quedat obsoletes o prestaven serveis deficients (xarxa de sanejament, xarxa per a aigües pluvials, col·locació de canalitzacions en previsió de futures necessitats, etc.).