Tornar

L’Alcora presenta “Albertina”, un projecte artístic contra l’assetjament escolar

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, han presentat el projecte d’innovació educativa, “Albertina, un conte per a la prevenció i conscienciació del bullying”.

“Albertina significa un cas més de bullying en el nostre entorn escolar i social…”. La iniciativa persegueix conscienciar a la comunitat educativa sobre l’assetjament escolar, previndre’l en la societat, conscienciar a les famílies i implicar-les en situacions delicades de comportaments socials, plantejar eines per a la prevenció i conscienciació de l’assetjament escolar i incloure valors educatius i socials des de les arts.

“L’assetjament escolar és una forma d’agressió de caràcter físic, verbal o relacional que és deliberat, es repeteix en el temps i es basa en un desequilibri de poder real o percebut que impedeix que la víctima es defense”, ha manifestat Pons, destacant que “és necessari erradicar aquesta xacra que mina l’autoestima, la salut, el rendiment acadèmic i, en general, el dret a créixer feliç i sense por dels qui la pateixen”.

La idea original i la música és del professor i compositor del Conservatori Professional de Música de Castelló, José A. Rebollar, la guia didàctica i pedagògica ha sigut elaborada per la professora de la Universitat Jaume I, Ana M. Vernia i l’adaptació del text és obra de Maribel Rocafull, de la Universitat Jaume I.

En el projecte, impulsat per l’Ajuntament, i que compta amb la col·laboració de la Caixa Rural de l’Alcora, participarà l’acadèmia de ball On Dance, així com músics professionals del Conservatori de Castelló.

“Es tracta d’una iniciativa que s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU, especialment el quart ODS, dirigit a l’educació”.

Programació

El 31 de març, a les 19.00 hores, en la sala d’actes de noves dependències municipals, se celebrarà una taula redona sobre educació i violència a les aules.

L’1 d’abril es durà a terme una representació especial del musical “Albertina” per als centres educatius, de tercer a sisé de primària, a l’Auditori de la Caixa Rural. Es realitzaran dos passes, a les 9.30 i a les 11.00 hores.

I el 2 d’abril, a les 19.00 hores, també a l’Auditori de la Caixa Rural, es representarà “Albertina” per al públic en general amb entrada lliure.

Falomir i Pons han animat a la participació en la iniciativa “perquè lluitar contra l’assetjament escolar és cosa de tots i totes”.