Tornar

L’Alcora reforça el seu compromís amb la protecció i el benestar animal

L’Ajuntament ha adjudicat a l’associació protectora d’animals Huellas Callejeras el servei de recollida, trasllat, custòdia, manteniment i gestió de les adopcions d’animals de companyia abandonats, perduts o decomissats a l’Alcora.

Cal ressaltar que es tracta del primer contracte de la província de Castelló, i un dels primers de la Comunitat Valenciana, reservat a associacions protectores d’animals.

La regidora de Benestar i Protecció Animal, Tica Pons, ha assenyalat que “ha sigut un procés llarg, hem treballat durant prop d’un any en l’elaboració dels plecs amb la finalitat d’aconseguir una contractació ètica i responsable que marque la diferència i defense com mai abans els drets dels animals en el nostre municipi”.

L’objectiu és “assegurar el màxim nivell de protecció i benestar, oferint un servei que garantisca el ràpid acolliment dels animals perduts o abandonats a l’Alcora, així com la seua atenció integral en un centre d’acolliment fins que els propietaris els recuperen o puguen ser adoptats”.

D’aquesta manera, el servei inclou la recollida d’animals de companyia, transport fins al centre d’acolliment, custòdia i manteniment, gestió de les adopcions, compromís de sacrifici zero i compromís d’esterilització i identificació de tots els animals residents en el centre d’acolliment.

Així mateix, Pons ha destacat que es duran a terme “importants i necessaris” serveis dirigits a la ciutadania com l’organització de campanyes informatives, activitats de conscienciació i sensibilització, etc. “perquè el respecte i la conscienciació cap als animals arribe al major nombre de sectors de la societat, posant l’accent principalment a fomentar la implicació de les noves generacions per tal de previndre futurs abandons i maltracte animal”.

SERVEIS PER ALS CIUTADANS
Ens els serveis que s’ofereixen a la ciutadania es troba el d’orientació i atenció al públic, de dilluns a diumenge, a través del telèfon 644 288 495.
Així mateix, es duran a terme xerrades en els col·legis, accions per a potenciar el voluntariat, campanyes per a augmentar la visibilitat dels animals de l’Alcora: realització de fires de l’adopció, excursions amb els gossos de l’associació, creació de material informatiu sobre la cura responsable d’animals i campanyes per a aconseguir famílies d’acolliment, entre altres iniciatives.

Cal destacar que l’Ajuntament ha acollit la primera d’aquestes activitats, destinada a informar, fomentar el bon tracte dels animals i aconseguir una sensibilització i respecte cap a ells, amb la participació d’alumnat dels quatre col·legis de l’Alcora. En concret, la xerrada, a càrrec de Huellas Callejeras, es va centrar en les colònies felines del municipi.

SACRIFICI – ELIMINACIÓ ZERO
Encara que des de l’inici de la legislatura ja s’evitava el sacrifici dels animals, el nou contracte l’inclou expressament. Així, no se sacrificarà a cap animal per qüestions econòmiques, de sobrepoblació, manca de places, impossibilitat de trobar adoptant en un termini determinat, abandó del responsable legal o malaltia amb possibilitat de tractament pal·liatiu o curatiu. Tampoc se sacrificaran animals per problemes de comportament que puguen ser reconduïts per un educador o etòleg.
A més, es vetlarà per l’esterilització de tots els animals recollits per a evitar embarassos, baralles per gelosia, així com per a millorar la seua salut.

FOMENT DE L’ADOPCIÓ
Es realitzaran accions destinades a afavorir l’adopció d’animals recollits: servei d’atenció al ciutadà sobre possibilitats d’adopció d’animals, creació d’una pàgina web que incloga informació sobre els animals en adopció; difusió de fotografies i breu fitxa en xarxes socials dels animals residents; campanyes informatives i divulgatives que afavorisquen l’adopció dels animals ingressats en el centre; realització de jornades de portes obertes, etc.